Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kurser träningar och priser

 

 

 

 

 Ridläger den 1- 3 juli 2016 i Älvkarleby

 

  

Välkommen på ridläger till Älvkarleby i sommar. Boendet blir på Rullsands fina havscamping. Hästarna inkvarteras på ÄRK, Älvkarleby ridklubb några km därifrån.

 

Stugorna är moderna med kök och dusch. Fyra personer per stuga. Maten står var och en för men vi äter tillsammans. Kök finns även på ridanläggningen. Rullsand har en bra restaurang. Hämtmatrestauranger och affärer finns i Skutskär några km från ridklubben. På lördagkväll grillar vi på stranden i solnedgången om vädret tillåter.

 

Hästarnas mat ska tas med, spån finns i boxarna. Bra att ta med hinkar och kassar att lägga morgon/kvällsmat i till hästarna. Vi brukar få hjälp med morgon och kvällsfodringar. Vi har tillgång till hagar under em. Det går bra att bada med hästarna nedanför ridanläggningen.

Träningarna börjar med dressyr på fredag fm med halva gänget och de övriga på em. På lördag fm blir det dressyrträning. På em markarbete uppsuttet eller avsuttet. På söndag fm dressyrpass. Dressyrpassen blir enskilda och markarbetet i grupper.

 

Totalkostnad med egen häst 2450 kr och med hyrd häst av ryttarklubben 2550 kr.

 

Anmälningsavgiften, 800 kr som är bindande betalas in senast den 1 mars, resterade 1650 kr med egen häst resp 1750 kr med hyrd häst betalas senast den 15 juni. Till bankkonto Sala Sparbank clearing nr 7147, 30 21 774, glöm inte att skriva ditt namn.

 

Varmt välkomna

 

Anne


 

 

Min filosofi är att alla hästar genom bra träning ska bli starka och hållbara

 

Utbildningens mål är att hästen ska bli lösgjord, stark och smidig. Ryttaren ska använda sig av små hjälper framför allt sina vikthjälper och rida med känsla. För tävlingsryttare är målet att även under tävlingsförhållanden behålla lösgjordheten. Mina kurser består av centrerad ridning, klassisk dressyr, tävlingsdressyr, tömkörning och arbete på lång tygel.

 

Syftet med träningen är att både häst och ryttare ska arbeta under positiva förhållanden. Det är viktigt att få hästen att förstå och att tycka om träningen. Hästen ska bibehålla sin lösgjordhet även i det samlande arbetet.  

Unghästar eller outbildade hästar arbetas för hand och med tömkörning. Hästen ska redan på detta stadium lära sig att använda sina bakben på ett korrekt sätt.

 

Jag utgår från att vi kommer att vara ett team på tre, med en kommunikation under hela resan och med hästen som den stora stjärnan. 

 

 

Kurser och träningar

 

* Centrerad ridning för att hitta ryttarkänslan och att arbeta med vikthjälper

* Klassisk dressyr som gymnastiserar hästen att bli smidig, stark och hållbar

* Modern sportridning för dig som vill tävla

* Tömkörning som omväxling och för att lära hästen nya rörelser

* Arbete på lång tygel för att arbeta hästen med större frihet

 

Minst fyra och max sex ekipage per kurs. Undervisningen är enskild, förutom den första lektionen i centrerad ridning

 

 

Priser

Enskilda träningar: 600 kr/ timme

Endagskurs med två träningspass och ett teoripass: 800 kr/ekipage

Helgkurs med tre träningspass och ett teoripass: 1200 kr/ ekipage

Teorilektion: 500 kr

 

Pris för resa ingår inom fem mils radie från Östervåla, därefter 30 kr/ mil. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 
.