Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Marion "på tårna"!

 Tisdag den 17 september 2013 halvsol 18 grader

Attriana är verkligen en rolig häst. Idag gjorde jag som igår. Jag red ut en sväng bakom gården på en fin skogsväg. I går töm-körde jag samma väg. Hon vill så gärna gå iväg dit. Men, hon har vänt båda gångerna innan vi kommer till den sista nedförsbacken mot en äng? Lugnt vänder hon och går hemåt. Tidigare vände vi nere vid ängen. Det skulle inte vara något problem att få henne fortsätta och vända längre fram. Men småsaker får hon bestämma själv. Ibland behöver man kanske inte förstå allt och vad som är orsaken!

Hon var ganska pigg på banan och låg på lite. Jag jobbade mest i galopp med förvänd galopp och byten. Idag kände jag mig som en liten sparv på henne. Det var stora rörelser som jag inte lyckades behärska med mina svaga mag-muskler. Det gjorde att jag fick använda för mycket hjälper, så jag var inte riktigt nöjd med mig själv och Attriana kände sig lite uppjagad. Det kan inte gå bra jämt. I traven var hon dock kanon men det är i galoppen jag behöver bli starkare.

Red ut med Marion och tanken var att testa hur öm hon var i hovarna på en stubbåker. Hon var inte öm alls kunde jag konstatera. Började lite lugnt nere vid ån. När jag närmade mig slutet på den stora åkern blev hon alldeles till sig och såg spöken åt alla håll. Jag blev själv lite förundrad då hon inte brukar bli ”flyktig” Hon piafferade på stället med högt buret huvud. Kan det ha varit något djur som hon kände lukten av? Efter älgkontakten i Sälen blev jag lite osäker. Vart tog min säkra gamla häst vägen? Tanken slog mig att hon skulle sticka när jag vände henne hemåt. Vi tog det i trav den första biten, testade lite galopp, vilken kraft det blev i motorn där bak! Det fick bli trav.

Red iväg till en annan åker och hon var väldigt pigg där också men inte så ”flyktig”. Jag tror helt enkelt att gamla minnen kom tillbaks och hon bara älskar att gå för fullt på en stubbåker. Underbart att känna att hon är så pigg och glad!   

 

Tisdagen den 17 september 2013 kl. 19:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.