Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Magisk dressyr på stubbåker

 Torsdag den 12 september 2013 sol över 20 grader

Efter att ha jobbat några dagar är jag nu i stugan för rekrytering. Det tar på krafterna att undervisa och vara kreativ, men roligt är det och många tankar stannar i huvudet.

Det är så fantastiskt här, sol lite gula löv och vattnet är kristallklart. Underbara hundpromenader blir det.

Lisa rider i morgon och idag blev det en extravila för Attriana. I går morse däremot hade jag ett underbart pass med henne. Red dressyr ute på vår stubbåker. Vi kom lite närmare korna som hon sett sen hon var ett år men de ger alltid lite extra kick att se dem. Hon fick en så fin spänst! Det är viktigt att skilja på spänst och spänning. Jag höll henne på spänstnivån. Om jag gjort fel hade jag hamnat i spänningsnivån som är skadlig för hästarna att jobba i.

Underlaget var perfekt och det är alltid härligt att ha lite större yta att jobba på. Red ihop henne med tempoväxlingar och red sen igenom hela registret i korta repriser. Hon verkligen dansade fram, det var magiskt! Jag behövde nästan bara tänka på vad hon skulle göra. Ryggen var uppe hela tiden även i ökningarna. Hon erbjöd själv piaff men det blev halva travsteg när jag fick fram. Med petning av pisken vid svansroten hade jag fått passage men där gick nog en gräns till spändhet. Vi dansade vidare och jag kan kanske temperera upp henne en grad till nästa gång.

Marion är nu klippt och pigg och fin. Det går bra att rida utan skor på mjukt underlag. Hoppas vi kan fortsätta med henne barfota. Red ett litet kortare pass och hon var också fin men är inte lika lätt att samla. Lite piaff fick vi till i alla fall!  

 

Torsdagen den 12 september 2013 kl. 17:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.