Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lisa rider Attriana

 

Mjuk och lösgjord

Var iväg och red Attriana idag. Hon hade vilat några dagar, så jag tog det lugnt med henne idag och red bara lösgörande. Det första som slog mig var hur mjuk och fin hon var, trots några dagars vila. Underbart med en så välriden häst! I vilket fall som helst skrittjobbade jag henne ett bra tag i början. Det blåste så mycket, så vi blev knappt störda av några insekter och det var riktigt skönt. Började med att varva öppnor, slutor och skänkelvikningar korta sträckor huller om buller på banan. Efter det höll jag mig på en stor volt där jag red öppnor och slutor, både rättvända och förvända. Flyttade även bakdelen. Allt i en låg, rund och fin form.

I traven stod jag mestadels upp, men hon började testa mig lite idag och då satte jag mig ner för att lättare komma åt henne. Hon var avslappnad, så det var ingen fara med att sitta ner. Även i traven gjorde jag likadant med övningarna och det flöt på bra. Sedan fick hon rulla på i galoppen och först gick det lite segt. Så jag red på en stor åttvolt över hela banan och i mitten gjorde vi slarviga byten. Galoppen blev så himla fin! Rund, mjuk, bra flyt och allt bara var bra. Hon var lugn, men fick lite mer energi så att det blev en bra galopp, helt enkelt.

Innan jag avslutade red jag skänkelvikning på volt i trav, i ståsits. Hon gick riktigt fint och jag kunde sen låta henne nöjt trava av. Kändes som ett riktigt bra pass!


 

Onsdagen den 4 september 2013 kl. 19:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Marion pensionär

 Onsdag den 4 augusti 2013 sol över 20 grader

 

Nu ska MARION bli pensionär! Jag tog av henne skorna igår. Hon har sådan hovkvalitét att jag tror att det kommer att gå att rida henne några dagar i veckan i alla fall. Som pensionär får jag nu försöka spara in på det mesta. Hoppas på att kunna behålla ATTRIANA något år till. Så får jag se sen!

 

Jag har fått lite nytändning angående henne. Min nya sits som jag lagt till med gör att man sitter kvar väldigt stadigt när hästen börjar busa. Hon har hittat på lite saker den sista tiden och jag fixar det! Mentalt beror det nog också på att jag vet att jag inte går sönder lika lätt längre.

 

Igår jobbade jag ett lite tuffare träningspass med henne. Det omfattade många ”byten” och piaff och passage. Mitt i piaffen kom Marion utfarande från sitt stall och det en katapult i baken på henne. Men fixade det och kunde ganska snart fortsätta med övningen. Det blir en spännande tid framöver. Hon har kommit så långt i sin utbildning och jag känner mig säkrare.

 

Nu blir det några dagar i Sälen och Fulufjället med vandringar med lilla alphunden Greta. Hon ska också få lite roligt!

 

 

Onsdagen den 4 september 2013 kl. 13:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.