Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Anja Berans clinic

 

 

 Söndag den 11 augusti 2013 sol, regn och åska, varmt


Det blev en lång men innehållsrik dag i går på Sparreholms slott. Lyssnade på Anja Berans lektioner under hela dagen. På kvällen var det en clinic då vi tittade på hennes nya film. Hon drog ner ljudet och berättade vad vi fick se. Det var personligt och trevligt.

Hon betonade formen och balansen. Inga låga former alls. Hästen är så duktig ändå att gå på bogarna. Med, balans menar hon också att alla fyra hovar ska arbeta lika. På hennes gård i alperna har de 50 hästar. 48 st går i piaff de andra är unghästar. Piaffen används redan vid tidig ålder för att stärka hästen för att kunna bära ryttaren.

Nu blev jag inspirerad att träna ATTRIANA och MARION idag. Jag såg en ny övning i går. På en liten 10 meters volt skulle hästen gå i förvänd sluta. Det såg lite jobbigt ut för en del hästar. Men, mina små fina pållar fixade det utan problem. De är verkligen smidiga.

Vad vi tittade på igår också var den riktiga passagen. Anja sa att piaffen är modern till passagen. Det är min åsikt också. Filmen visade den passagen som jag jobbar Attriana i, kul! Vi fick också se i filmen alla olika typer av hästar som trampade på så fint. Alla hade lite olika stil efter byggnad.

Tyvärr så blev jag fruktansvärt trött på slutet och orkade inte stanna till slutet när det blev lite frågor. Men, jag tror jag helt förstår hur Anja tänker.

Något jag kanske ska ändra på är att börja trampa hästarna mycket tidigare. Kanske redan vid 4 års ålder?Måste fundera lite mer på det?

 

 

 

Söndagen den 11 augusti 2013 kl. 22:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.