Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

ridlägret

 Onsdag den 7 augusti 2013 moln 21 grader

Nu börjar jag återfå krafterna efter helgens ridläger i Älvkarleby. Allt var väldigt lyckat och vi hade jättetrevligt tillsammans. Vi installerade oss under fredag eftermiddag. Vi hade sen träningar för vår uthålliga tränare Lotta som stod timme ut och timme in i solen och nästan den nästan 30 gradiga värmen. Efter ridpassen när man var genomblöt av svett kunde vi kasta oss i havet som höll 22 grader.

På lördag kväll grillade vi och avslutade kvällen på sandstranden. Ungdomarna badade länge medan vi äldre satt och samtalade i solnedgången.

ATTRIANA skötte sig exemplariskt. Redan när jag lastade henne i trailern verkade det som om hon visste vart hon skulle. Hon klev raskt på och stod stilla under hela färden. Lucka i taket var öppen och även den bakre övre luckan så det blev skön temperatur för henne.

Lotta tyckte att hon utvecklas bra och såg stark ut. Jag red bara två pass, det räckte för mig. Första passet red vi två cirklar en stor och en liten där vi varierade gångarterna med samling i den lilla cirkeln.

Dagen efter red vi skänkelvikningar och förvänd galopp. Inför fattningen i den förvända galoppen kom Attrians,s egna förslag fram och det var ömsom ökad trav som piaff i stället för fattningar. Ändrade lite på vägen så gick det bra.

Det mesta var bra men i skänkelvikning till vänster skulle jag fånga upp hennes högra bakben lite mer och jag fick även ett bra tips i galoppen. I vänster galopp då hon gärna faller lite utåt skulle jag lägga båda tyglarna till höger, det fungerade bra.

Lotta tyckte att galoppen såg stark och fin ut. Ock, faktiskt så kändes hon lite högra och kortare.

En hemsk händelse inträffade. När vi kom på fredagen tog de in en häst från hagen som blivit halt på vänster bakben. Han hade sår vid knä´t. Jag gick bara förbi och kunde notera det. Veterinären kom och han kunde inte sy igen såret så de fick åka till Ultuna. Sen såg jag inte hästen som konvalescent. Jag funderade vad som hänt och fick på söndagen besked att de kunde inte rädda hästen. Förmodligen hade skadan gått in och skadat ledkapseln? Han var bara fyra år, det kändes så fruktansvärt tragiskt!  

 

 

Onsdagen den 7 augusti 2013 kl. 13:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.