Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Med en annan ryttare

 

Två hästar ridna

Det blev nästan en heldag ute hos Anne idag, men det var hur roligt och trevligt som helst! Jag fick börja med att rida Attriana, ett halvblodssto på 11 år. Jag red fram henne och checkade av lösgjordheten med bland annat volter, skolorna, skänkelvikningar i först skritt. Gjorde även det i sakta trav och varierade mycket mellan de olika rörelserna korta sträckor. Sedan galopperade jag fram henne, bara rullade på i stående sits.

Sen var det dags för arbete! Jag fick känna på både passage och piaff. Och då var det riktiga rörelser, inget bensprattel. Så häftigt att få känna på det! Nu vet jag hur det ska kännas! Attriana arbetade på så fint och det blev en riktig uppförsbacke och hela ryggen var med och arbetade. Det är så det ska vara och nu vet jag bättre hur målet känns. Det blev även en del galopparbete. Vi höll oss på volten och trampade henne i skritt och ur det skulle jag fatta galopp. Efter några fattningar ökade och minskade vi volten.

Det var verkligen hur kul och lärorikt som helst! Attriana var en helt underbar häst som var väldigt känslig, mjuk och trevlig. Mycket häst att rida och stora rörelser, speciellt i galoppen. Gissa om jag kommer ha träningsvärk imorgon? Dessutom blev jag introducerad till en ny ridstil idag där jag skulle vara väldigt noga med att ha armbågarna intill kroppen och tummarna uppåt, mot tygeln. Jag har tydligen ganska lätt att bli rak i armarna. Något att träna på! En annan sak var även att tårna skulle vinklas in mot hästen och knäna skulle ligga an. Det var väldigt svårt att vinkla om hela höften som det blev då och jag är helt slut haha. Men skänkeln blev mer stilla, när jag väl kom ihåg att ha så, och det var väldigt intressant att rida på det sättet. Något att utveckla!

Eftersom vi ändå var där fick jag även rida hennes andra häst, Marion. Ett fjordingsto på 22 år. Jättetrevlig och trygg häst! Det blev inte ett lika hårt pass för henne, för nu på sommaren går hon bara varannan dag. Men uppvärmningen såg ungefär likadan ut för henne. Sedan fick jag trampa henne, gå korta steg och fick även testa på levad! Det var också riktigt häftigt! Innan jag avslutade red jag skolorna i galopp och det gick väldigt bra. Hon var också en riktigt fin och mjuk häst. Så som man vill ha!

Vi hade med oss lunch som vi åt där och det blev även fika. En massa pratande och jag fick se en jättehäftig film där de arbetade hästarna från marken med skolorna och olika rörelser, bland annat. Ska se om jag kan lägga upp den här på bloggen, för det var helt fantastiskt! Ska även se om det blev några bra bilder och kanske någon bra filmsnutt från idag som jag kan lägga upp här :)
 

 

Fredagen den 2 augusti 2013 kl. 00:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.