Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Arbete på kort tygel

 Natten till torsdag den 1 augusti 2013 mörkt ute


Tränar vidare den nya sitsen med skänklarna närmare hästen och det känns väldigt bra. Tar en paus ibland och drar ihop ryggen när den kollapsar. Det är kul att träna något nytt, speciellt när man märker att det fungerar. Det är tvärt emot vad centrerad ridning säger, men???


Det blir flera dagar med dressyr för ATTRIANA framöver, en elev riden henne i dag, en annan på fredag och sen rider jag henne på lägret i helgen. Så, idag jobbade jag henne för hand med korta tyglar för första gången. Omväxling förmöjer!


Hon fick gå på fyrkansspåret i förvänd öppna, förvänd sluta och vanlig öppna i skritt och trav. Jag hade lite svårare att få till den vanliga slutan. Det var första gången jag försökte så det kommer nog att gå bra.


Trampade henne lite med det som var roligast var att jag fick fram den fina passagen på henne. Hon var själv supernöjd!


MARION fick vila idag.


En tanke jag har idag är; så viktigt det är att vara nöjd över sin häst och försåt att alla misstag som sker beror på ryttaren. Inte bara ryttarens fyssika förutsättning utan även den psykiska. Blir ryttaren frusterad eller säger att ”det går inte” så överför man det direkt till hästen och ingenting fungerar. Hästar är känsliga djur och de blir olyckliga. Man måste som arbetsledare verkligen hjälpa hästen på ett positivt sätt för att få ett bra resultat. Man måste plocka fram viljan att det ska bli perfekt, då blir det också det! En bit närmare målet i alla fall!

Det är så mycket lättare att arbeta hästen utan ryttare som påverkar med sina problem, både fyskiska och psykiska.

 

 

 

 

Torsdagen den 1 augusti 2013 kl. 01:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.