Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

rakriktning i galopp

 Torsdag em den 11 juli 2013 sol 22 grader

 

Ny text idag igen, få se vilken jag fastnar för? Båda hästarna har tränat idag. MARION hade så tjock päls att jag var tvungen att klippa henne igen. Det blev två kassar med hår. Hon njuter verkligen när jag klipper henne.

Funderar på en sak som hände igår. När ATTRIANA fick sin panikattack och rusade runt mig i galopp höll hon på att hamna på fel sida om en lykta! Hon såg det själv och nitade och kastade sig på rätt sida för att inte jag med longerslinan skulle rycka med min hela lyktan. Det är så typiskt henne att ha hjärnan med trots att hon beter sig som en vettvilling! Tur är väl det!

Vad jag lärde mig idag är att jobba mer med rakriktningen i galoppen. Att rida en svag öppna i galoppen gör att hästarna får jobba med rakriktningen. Båda hade lite jobbigare i vänster galopp! Kan också bero på min sits? Men, i vilket fall som helst blev det bättre med den svaga öppnan.

ATTRIANA som jag nu bestämt mig för att sälja var hur fin som helst. Hon är en dröm att rida. Jobbade mycket i traven idag, satt och trixade med piaff – passage övergångarna. Hon var så koncentrad och duktig. När jag red framåt emellanåt flög vi bara fram, härligt! Övergången är en av de svåraste och det känns bra att vi kommit så långt med den och att den börjar bli bra. Jag är lite för mycket PÅ med hjälper. Borde ha någon som stod och skällde lite på mig!

Marion fick ett litet lättare pass som vanligt! Hon har lite svårare i höger varv med den gående framdelsvändningen. När jag får igenom den blir hon jättefin.

Plockat ogräs, gjort vinbärs sylt och planterat om blommor så nu tycker jag att jag är värd några dagar i stugan igen.

 

 

Torsdagen den 11 juli 2013 kl. 18:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Träd över vägen

 Torsdag den 11 juli 2013 halvklart 17 grader

Dags att testa en ny text? Detta bör bli tydligare? Efter att ha tillbringat några dagar i stugan med underbara Greta är jag nu tillbaks hemma och vi har kört in nästan nio ton hö. Allt fick inte plats på skullen. Två ton finns i logen till försäljning. Det är nog det finaste hö vi någonsin tagit in. Inte en droppe regn fick vi på hö´t. Mineralhövallen har kommit i balans och det är lagom mängd örter i den. Synd att jag har så mycket kvar av det gamla hö´t. Borde kanske göra mig av med det på något sätt? Det är ju trots allt också mineralhö, men en del balar kan vara mögliga?

Det blev lite dramatik i går när jag skulle longera hästarna över cavaletti bommarna. Det blåste inte speciellt mycket men plötsligt kom ett riktigt braaak! Det var en stor björk som blåste av på mitten och lade sig på vägen. Det hann precis passera en bil. Otäckt! Nu förstår jag varför folk kan avlida av nedfallande träd? Det gick så rasande snabbt, man skulle aldrig hinna undan.

ATTRIANA blev naturligvis rädd och det satt i under hela passet. Det blev några fartlekar även på väg upp till stallet sen.

Min gräspaddok är nu slagen och jag kan variera med att jobba dem på gräset. Idag mjukade jag upp dem genom den gående framdelsvändningen och det blev så fina, även MARION som tycker att det är lite svårt att både böja fram och trampa över med bak.

Men jag tror att de mjukade upp sig fint i sidled innan jag sen jobbade ryggen. Man lär sig hela tiden något nytt! Det är det som är så fascinerande att träna hästar.

 

 

 

Torsdagen den 11 juli 2013 kl. 00:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.