Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

fuskpassage/riktig passage

 Torsdag den 4 juni 2013 moln 20 grader

 

Idag jobbade hästarna på lina på vallen. Kul tyckte de men de ville helst trava. Antagligen tyckte de att det var lite halt att galoppera. Jag gick runt med dem längs hela vallen. Lite galopp blev det i alla fall och MARION skakade inte på huvudet! Det här är en fartlek som jag kommer att lägga till regelbundet i träningen nu.

Funderar på en sak ang. passagen? När hästarna gå med spända steg i ”fuskpassage” som Attriana igår, vid möte av de andra hästarna, är det ju ett naturligt beteende. När jag sätter Attriana i passage är den bärande med bakbenen och ganska jobbig. Man säger att alla rörelser man arbetar med är naturligt för hästen. Det är tyvärr inte så! I så fall skulle man nu rida i den spända passagen????

 

 

 

Torsdagen den 4 juli 2013 kl. 15:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Passage under tre långsidor, jipiii!

 Onsdag den 3 juni 2013 över 20 grader varmt och skönt

Pressade två ton hö till och lade upp på skullen. Nu har jag så jag klarar mig. Men, det finns mer att slå. Det blir i morgon och på fredag, intag söndag och måndag. Det gör att jag kan vara i stugan fredag och lördag, härligt!

Jag ställer in mig mer och mer på att jag ska sälja ATTRIANA. Men, bara om jag hittar rätt ryttare och till rätt pris. Hon är ju min pensionsförsäkring och den bör jag kanske lösa in nu. Om jag inte hittar rätt medryttare som kan ut henne på lite skoj så får hon för tråkigt liv hos mig. Hon älskar att få komma ut och galoppera i skogen. Jag tar helst ut henne på skritt turer bara.

Idag var hon både till salu och inte. Hon skulle som vanligt gå iväg till grannens hästar så vi gick dit för att träna det sociala. En av hästarna ville hälsa på henne men då svek modet, med svansen i vädret och fjädrande gång tog vi oss därifrån, suck! Jag trodde hon skulle klara av de andra hästarna, men tydligen inte än! Jag tror hon vill men vågar inte lita på andra hästar.

På banan var hon helt fantastisk! Efter uppmjukning, trav och galopp fick hon arbeta med öppna i halva steg och sen mellantrav i öppna. Det gick helt perfekt! Satt henne sen i piaffsteg och gick över till passagen. Idag klarade hon det på tre långsidor! Jag blev så glad att jag avslutade henne efter det. Hon såg så nöjd ut också!

MARION fick vila idag efter de konstiga skakningarna igår. Det finns inte så mycket gräs kvar i hennes hage så hon ser rätt OK vad gäller den stora magen. Faran för fång kan vara över så hon behöver inte jobba lika mycket nu.

 

 

 

 

Torsdagen den 4 juli 2013 kl. 00:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.