Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hästarnas växlar

 Torsdag den 27 juni 2013 moln 20 grader

 

Så snabbt det känns som tiden går när det är sommar. Den är ju så kort! Snart juli och vi har inte slagit hö än. Regnet kommer med jämna mellanrum. Kanske vi kan börja idag?

 

I går var jag helt slut efter jobbet med Dressyrfestivalen. Den blev succé som vanligt. I år kom det ännu mer publik. Vi räknade till 120 personer! Det var en varm och skön kväll och det var underbart att stå och titta på alla fina ekipage som red till musik i sommarkvällen. Vi är ett så fint sammankittat gäng som håller i det. Alla är bra på sitt så det känns proffsigt!

 

I år hade vi en godkänd domare som dömde och så hade vi som vanligt hela publiken som fick vara med och döma. Som tur var fick vi dela ut två priser, ett från domaren och ett från publiken. Det är inte lika roligt om det är samma person som vinner båda. De fick varsitt presentkort. Alla fick även ett jättefint gehäng i blått och gult från ”Häst i Heby”. Bara att få en sådan fin prisrosett är värt att vara med.

 

Efter att ha löshoppat hästarna i tisdags blev det dressyrträning i går. Jag hade latat mig och suttit och tittat på Anja Berans videor och kände mig peppad för klassisk dressyr. Hon rider fantastiskt och det syns inte vilka hjälper hon ger? Precis som det ska vara. Trots att en del dressyrdomare tycker att ryttarna ska ”jobba” i sadeln?

Vad jag pysslat med de sista gångerna och fascineras av är växlarna på hästarna. ATTRIANA har hur många växlar som helst och man lägger i dem utan hack! De bara glider i varandra. Därför blir de viktiga övergångarna så fina. MARION har lite mer hackiga övergångar. Hon vill alltid vara så till lags och jag tror hon vill lyssna på mig lite för mycket.

Ridningen har många dimensioner. Den är absolut inte bara teknisk och fysisk.  

 

 

 

 

Torsdagen den 27 juni 2013 kl. 07:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.