Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Glad midsommar och honung i stallet

 Onsdag den 19 juni 2013 sol 24 grader

 

Vilket torkväder för hö! Men, vi har inte vågat slå än. Det ligger regnväder på en bana mot oss! Det ser ut att bli lika svårt som förra året med hö. Vi har funderingar på att hässja! Det gjorde vi mycket förr. Det blir det allra bästa hö´t. Det blir super grönt då det torkar och ligger skyddat mot yt hö´t. Det luftar och blåser igenom så det blir nästan helt damm fritt, helt outstanding! Men det är ju förstås ganska mycket jobb. Vi är ju bara tre personer.

 

Eftersom vi ska ha gäster över midsommar och hästarna ska få ledigt två dagar har jag jobbat ATTRIANA lite extra. Hon har gått dressyr i tre dagar i sträck och bara blivit häftigare för varje dag.

Igår lade jag 20 % av passet på samling idag 90 %. Vi jobbade med piruettgaloppen och att korta hennes steg i den, korta snabba steg. Fattade galopp i böjning och övergång i böjning. Måste nog jobba mer med det. Det handlar om rakriktning och är alltid en färskvara. I piaffen kunde jag tempoväxla och fick även idag några steg mot passage. Det är så roligt att rida henne nu och hon verkar älska jobbet då hon alltid kommer fram till mig när jag hämtar henne.

Idag ville hon inte ens gå ut i hagen igen. När jag släppte ut henne från vinter boxen stannade hon i gången och där stod hon medan jag tvättade hennes sadel och träns. Hon är en mysig häst!

Det finns personer som säger att hästar inte kan planera och tänka ut konsekvenser. Håller inte alls med där då jag sett många tecken på motsatsen. Går och tänker på en sak som är så specifik för Attriana.

Jag hade en tömkörningskurs härom veckan och hade henne som demo exemplar. Hon jobbade på och tecknade att hon var klar. Då ville jag klargöra det svåraste och viktiga jobbet att de är att få hästen  eftergiven i innersidan och skulle visa. Det tog några minuter innan jag fick till det. Normalt går det direkt. Men hon var inne på att hon var klar! Några dagar efteråt tömkörde jag igen. När jag kom till voltarbetet ställde hon in sig ovanligt mycket alldeles själv och det gjorde hon i båda varven! Titta jag kan! Sa hon till mig! Som sagt det var inte första gången hon gjorde något liknande!

MARION har också jobbat på jättefint. Jag får sätta fart på hennes bakben och då blir hon kanon i alla jobb. Idag vilade hon så jag kommer att longera henne i morgon innan firandet börjar för att hålla igång henne också.

 

Föresten är det visst inte humlor jag har i stallet utan stora bin. De lär kunna göra honumg i nya bon. Så frågna är om jag vill ha honung i stallet?                                                        

Glad midsommar kära vänner!

 

 

 

 

Torsdagen den 20 juni 2013 kl. 00:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.