Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Power walk och hummeldöd

 Fredag den 14 juni 2013 sol, regn åska 22-10 grader

 

Alltid när jag rider så har jag elever i tankarna. Den senaste tiden har mina tankar gått till de två ny Andaluserna jag har i träning. De är ofta lite korta och har lätt för att samla sig men lite svårare att länga sig. Jag vill att de ska stretcha hela sin kropp från nos till svans.

Jag har lagt till en rörelse appropå dem och det är vad jag kallar power walk. Jag har praktiserat det ett tag och det är lite häftigt. ATTRIANA tar i ända från bakhovarna och med hela kroppen. MARION har inte riktigt lika kraft men det känns väldigt bra. Jag tempoväxlar mellan power walk och piaff. Det blir kanon! Power även i piaffen utan att tappa lösgjordheten.

Igår red jag tempoväxlingar i skolorna och de svarade fint. Idag blev det ett lite tuffare pass då de måste vila i morgon och sen ska de ut på långtur på söndag.

Attriana var kanon i traven och vi börjar hitta passagen nu. Med mjuka rörelser och med bärighet. Jag är fortfarande för svag i min kropp för att göra henne rättvisa i galopp arbetet. Idag föreslog hon själv att hon ville vända över ridbanan och träna förvänd galopp. Jag hängde med så gott jag kunde.

Red tempoväxlingar ner till piruettgalopp, lite jobbigt tycker Attriana. Marion klarar det bättre. Red även förvända skolor i galopp med Marion. Där är inte Attriana än, på grund av mig.

Däremot klarade hon minskning av volten i sluta och ut i skänkelvikning. Allt fungerar lättare och bättre i galopparbetet med Marion som för mig är lättare att följa. Tråkigt men så är det.

Jag har startat ett krig i stallet. Ett ganska tråkigt krig! Det är mot humlorna, tyvärr! De har bott i vita stallet tidigare och det gick bra till en anföll mig en kväll. Fy, det var riktigt otäckt och svårt att skydda sig mot. Jag slog efter den men den lyckades bita mig ordentligt i benet. Hela benet domnade bort. Nu tänker de bosätta sig i röda stallet där jag ställer upp Attriana i gången och hon är inte road av dem. Tyvärr blir det att jag i värsta fall måste döda dem när de kommer in i stallet.  De kommer en och en men det kommer hela tiden nya så jag undrar hur många det är? Varför måste de vara just i mitt stall?

 

 

 

Fredagen den 14 juni 2013 kl. 21:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.