Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Letar efter passagen

 Måndag den 10 juni 2013 regn 15 grader

 

Ikväll blev det kvällsridning för ovanlighetens skull. Men det var skönt att rida i lite svalare väder och hästarna tyckte också det för de var pigga. Som vanligt på måndagar var det fråga om ett lite tuffare pass eftersom det är vila i morgon.

I söndags fick ATTRIANA var demonstrationshäst på kursen för tömkörning som jag har. Med MARION red jag ut till gamla lansvägen och red tempoväxlingar i trav. Det hade regnat och jag tyckte att det var lite för halt för att galoppera. Tänk så feg jag har blivit!

Attriana var kanon fin i kväll. Letade efter många växlar i skritt och det är häftigt när hon tar i, i skritten. Det blev en hel del tramp både i skritt och i trav. Red tempoväxlingar från tempo 1 till 8 i alla gångarter. Jag försöker hitta passagen på henne men har inte lyckats riktigt än. Det är något som jag ser fram emot att hon ska förstå?

Hon blev lite ivrig när jag började med byten så jag gick tillbaks till enkla byten. I vänster galopp kom hon ner i riktigt samlad galopp med spänsten i behåll. Gjorde samma sak med Marion men hon tappar takten och orkar inte lika mycket. Däremot är Marion riktigt duktig i passagen nu. Den är mjuk och fin som den ska vara.

I lördags var jag till Strömsholm och tittade på dressyren. Jag åkte dit själv men träffade på trevliga kompisar som jag kunde diskutera med det vi tittade på. Ena kompisen är dressyrdomare och det är alltid kul att resonera. Önskar bara att jag kunde låta bli att döma utan bara  njuta av att sitta i vacker miljö och titta på dressyr.

En tanke jag har är att nästan alla hästar går bakom hand då och då. Man rider dem i låg form under framridningen och lägger sen upp dem. Men det fungerar ju tyvärr inte. Vad händer om man rider dem i lite högre form redan under framridningen i stället. Emellan åt får de naturligtvis stretcha men annars bör de kunna gå lite längre tid i tävlingsformen. Enligt TR ska nacken vara högsta punkt! Varför är den inte det? Bara lite då och då? Hästarna är inte starka nog har jag hört som förklaring av en ansvarig. Borde de inte vara det i Grand Prix?

 

 

 

 

Tisdagen den 11 juni 2013 kl. 01:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.