Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ny barockhäst

 Måndag den 3 juni 2013 sol regn 23-14 grader

 

Mycket hände under den korta ridturen idag med ATTRIANA. Hon var väldigt koncentrerad redan från början och hög över ryggen efter galopparbetet i går.

Grannen tvättade trädgårdsmöblerna med slang, spännande när jag red förbi, men ännu mer spännande var det att passera grannens hästar som stod i hagen vid vår väg där jag skulle passera. Ibland undrar man verkligen hur hästar tänker? Hon går i en hage bredvid dem på dagarna men när jag nu satt på ryggen var det i alla fall läskigt med ”lösa” hästar. Svansen åkte upp i vädret men idag for hon  inte iväg i balanstrav för första gången. Som tur var stod hästarna kvar och betade. Sen hoppade hon för saker som inte fanns? Väl på ridbanan hann vi inte så mycket i det uppmjukande arbetet så började det blåsa enormt och stor droppar föll från himmelen. Presseningen på bräderna började fladdra och hon blev staty med rumpan från vinden. Jag blev ganska blöt så jag fick avbryta för att gå ut igen när regnet avtagit. Tempraturen sjönk från 23 till 14 grader på några minuter bara.

Sen blev det nog det häftigaste träningspasset någonsin med henne. Red på plast-stång för första gången och det innebär i stort sett lösa tyglar. Men går hon emot så får hon lite motstånd i stället för att lägga sig på bettet. Red henne hela tiden väldigt samlad i skolor om vartannat, Olivierar ridning. Hon var kort och hög med massa samlad energi och kraft som gick genom hela kroppen, uppåt. Tramp i skritt och tramp i trav samt samlad galopp. Nu har jag en riktig sk. Barockhäst i henne också. Det var en häftig känsla och det är en ridning som passar mig väldigt bra med min dåliga hälsa och rygg. Det är bara hästen som jobbar jag är en följsam passagerare bara som bara dirigerar henne med vikthjälperna.

 

 

 

 

Måndagen den 3 juni 2013 kl. 16:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Många tramp och hög fart

 Söndag den 2 juni 2013 sol, åska, regn 22 grader

ATTRIANA har fått varit ute och galopperat fort idag. Det gillar hon och det behövde hon.

Det var meningen att jag skulle ut med MARION också men åskan hängde i luften hela eftermiddagen så det fick bli en harmoni ridning på banan. Inga spänningar där inte. Hon är supermjuk och det blev mycket ”ryggjobb” tramp, ryggningar och tramp. Hon blir som en ny häst när hon kommer upp med ryggen. Nöjd och glad kändes hon.

 

 

 

 

Måndagen den 3 juni 2013 kl. 01:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.