Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Oliviera ridning

 Söndag den 2 juni 2013 sol/regn 20 grader

 

I går var det ponnytävlingar i Östervåla. Det blev en mysig dag med snack med trevliga kompisar. Jag tycker att ponny hästarna är så fina! En stor ponny är nog vad min trasiga kropp skulle passa bättre än min stora ATTRIANA. Svårt att sälja en häst som man älskar tyvärr! Ska hjärtat eller hjärnan bestämma? Fina Lussan med sin fina Nanina vann sin klass! Det var så underbart att jag fick tårar i ögonen. Det berörde mig verkligen. Det var deras första start i regional klass och även en av de första i lb. Ponnyn är fin och arab men ryttaren måste också kunna rida. Framförallt vara både mjuk och följsam men också stark i sin inriktning att få lite mer energi i hästen på tävling. Superbra jobbat!!!

Mina hästar har arbetat enligt Oliviera filosofi de senaste dagarna. Tittat på lite filmer när han rider och läser en av hans böcker som inspirerar. Det är ridning i ett lite långsammare tempo men med aktivitet ändå. I går kväll försökte jag mig på en ny rörelse, förvänd skänkelvikning som var brant. Lite marigt tyckte Attriana. Kommer förmodligen åt nya muskler. Jag har haft lite smärtor i bröstet så jag tar till den lite lugnare ridningen. När man tittar på Olivierar så ser man hur smart han använder sina vikthjälper, det ser väldigt lätt ut och det är ju det som är meningen. Det blir en väldigt harmonisk träning.

Fick ett tips att fundera över. Hästar som blir introvert nervösa går inte fram. Det är inte helt ovanligt på tävling. Många sitter och försöker få fram hästen med sätet vilket inte ser speciellt skönt ut för hästen som stannar upp ännu mer. Nej, tvåpunkt sitsen i lättvariant och med skänklar som inte klämmer utan bara ger impulser från fötterna. Låter helt perfekt! Det hela handlar åter igen om att vara rädd om hästens rygg och göra det bekvämt för hästen.

 

 

 

 

Söndagen den 2 juni 2013 kl. 08:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.