Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Marion i uppförsbacke, äntligen!

 Måste till-lägga att Marion kom upp i uppförsbacke idag i piaffen när jag fick upp ryggen på henne. Jag har alltid haft problemet att hon kryper ihop i piaffen. Idag blev hon ordentligt hög i fram. Så enkelt det var när jag kom på var problemet satt? Tänk att man alltid lär sig något nytt hela tiden. Det är som de lärde alltid sagt! Man blir aldrig fulllärd i ridkonsten.

 

Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 21:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Brus och rygg träning

 Tisdag den 14 maj 2013 moln ca 10 grader

 

Funderar och undersöker fortfarande det ”nya” i att alltid rida med hästens rygg ”uppe”. Ibland har jag känt att ryggen varit uppe redan när jag satt mig upp på hästarna. Det har då berott på vad jag gjort dagen innan. Jag har tyvärr inte undersökt det vidare tidigare men nu inser jag hur viktigt det är för hästen att den alltid bär ryttaren med sina muskeler i ryggen och magen från första början, sent ska syndaren vakna.

Den känslan jag nu fått är att ATTRIANA har sin rygg uppe redan från början varje dag. Hon förlorar den stundom i arbetet men då är det bara att gå bakåt några steg så finns den där igen! Det är en häftig känsla! Det känns som hon är flera dm högre när det fungerar.

Undrar vad hästen tycker?

Men det gäller nog att ta det i små portioner så här i början. Idag fick Attriana jobba med lite svårare saker. Det var halva steg i skritt och trav samt övergångar från dem till piaffsteg och framåt i något som ska likna passage. Målet är att jag ska hitta passagen från piaffen. Red även ökningar som fick gå över till skritt. Det tyckte hon var kul och tände till. Annars var hon lugn idag.

Galoppträningen gick ut på att galoppera på volten omväxlande med framåtgripande galopp i låg form och galopp i högre form utåt ställd. Avslutade med att fatta förvänd galopp på volten.

MARION fick jobba med ett liknande arbete men inte lika länge. Hon kändes lite loj i början med tände till av arbetet. Gräset växer ordentligt i hagen nu så hon måste jobba ordentligt för att inte få fång.

Tidigt i morse började en firma att krossa ris hos grannen. En stor lastbil placerade ut tre containrar bredvid deras lilla hage vid vägen. Jag tog dit hästarna mitt på dagen. Attriana gjorde några galopprusningar och ett tag stod båda hästarna i ett hörn och stirrade storögt på vad som hände. Så småningom vande de sig, det kändes bra med naturlig ”brusträning”.

 

 

 

 

Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 21:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.