Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Attriana försökte mörda mig!

 Söndag den 21 april 2013 sol 12 grader

 

Nu är det dags att plocka fram finkläderna igen. Har fått i uppdrag att presentera klassisk dressyr och fjordhäst på en ridskola i Uppsala den 1 maj.

Det får bli stora hatten på hjälmen, svart kort sammetsjacka, vita ridbyxor och svarta stövlar. Allt med gulddetaljer. Blir nog fint till MARIONS färger. Sen gäller det att hitta musik och göra ett program.

Jag skulle vilja visa skillnaden mellan klassisk dressyr och militär-ridning. Men vi får se? Det är kanske svårt att visa det på hästen. Ska testa idag.I vilket fall så ska jag prata om det och berätta om skillnaden vilken är VÄLDIGT stor. Såg just en B-tränar uppsats där personen visade hur man ska sitta på hästen? Det var med svankrygg som trycker ner hästens rygg, driver med sätet och får hästens bakben bakåt! Man blir ledsen!

Ridbanan är nu fri från snö och is och har redan börjat torka upp. Allt blir så mycket lättare med träningen nu. ATTRIANA gick omkring och nosade runt på banan och verkar nöjd hon med. Hon är riktigt taggad inför svårigheterna vi håller på med.

Ett tag var jag inne på att åka till en tysk tränare med mycket erfarenhet av Grand Prix och låta honom sätta bytena på henne och därefter lämna ut henne till försäljning. Jag har inte orken riktigt. Men det tar emot! Jag älskar henne! Fast häromdagen försökte hon nog mörda mig. Red fram som vanligt på banan och skulle bara fatta vänster galopp från trav. Hon väääägrade och öronen låg slickade så långt bak de bara kunde. Jag var envis och hon blev bara mer och mer förbaskad. Slog med svansen och ruskade på sig. Tillbaks till 0 igen, skritt, ny galopp i höger varv, helt OK, skritt, vänster galopp, inga problem! Så kan det vara att sammarbeta med ett sto! Spännande ibland!

Hon vill ändå gärna gå ner till ridbanan. Hon är helt mjuk i kroppen och klarar till och med övergångar i böjning. En mycket bra rakriktande övning.

Vi jobbar nu mycket med den förvända galoppen och byten. Jobbar även på början av galopp piruetten. Jag är svag i kroppen så jag kan tyvärr inte sitta med i rörelsen som jag skulle önska men vi har kul ändå och hon är med på noterna. En fattning från skritt är som om en kanon kula skjuter oss uppåt framåt.

 

MARION är enormt pigg. Tog en lång skritt tur i förrgår och vi njöt av våren. Idag ska jag jobba fram ett program.

 

Söndagen den 21 april 2013 kl. 11:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.