Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Med lakan på fönstren

 Måndag den 8 april 2013 sol plus 2 grader

 

Idag blev det ridhuset igen. För att få bort hennes trams i transporten satte jag för sidfönstren med ljus lakanväv så hon bara kan titta ut genom framfönstret. Hon lever bus när hon ser att vi kör upp på en gårdsplan. Hon såg lite förvånad ut när hon kom in men accepterade det. OCK! Det fungerade! Hon stod alldeles still när vi körde upp till ridhuset. När vi kom hem gnäggade MARION. När Attriana hörde det blev hon naturligvis lite orolig och trampade runt lite men inte som förr. Nu är jag taggade att åka fler gånger.

 

Hon var otroligt arbetsvillig idag. Jag lade fokus på förvänd galopp och enkla byten. Hon kom automatiskt in i en sådan där härlig samlad galopp. Tyvärr blir hon lite väl tänd efter ett tag så jag lade ner henne innan hon blev spänd.

Jag måste jobba mer med mjukheten i höger sida. Hon är inte lika mjuk där som i vänster sida. Det är det jag har känt när jag ridit på vallen i snön. Man skulle kunna tro att problemet ska lösas genom att hon ska stöda mer på  bettets vänstra sida.

 

Men! Det är fel! Hon ska mjukna i hela högersidan. Hon hade precis samma problem förra året efter vilan. Det löstes ganska snart. Jag fick koncentera mig på att själv mjukna överdrivet i min högersida och rida henne i små serpentinbågar. Underlaget ute har varit katastrofalt därför har jag inte kunnat jobba tillräckligt med problemet.

Man kan säga att styrkan har hon behållit under vilan men inte rakriktningen. Dressyren är en färskvara.

 

MARION har varit helt fantastisk den senaste tiden. Speciellt sen hon blev klippt. Mjuk, rakriktad, pigg, intensiv och stark. Hon är fantastisk att rida dressyr med just nu. Ska nog be någon filma henne. Hon är ju faktiskt 22 år men fräschare än någonsin. Det här är det största målet jag har med mina hästar; att de ska vara friska och hålla i många år. 

 

Måndagen den 8 april 2013 kl. 20:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.