Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Klistra fast öronen på hästen?

 Fredag den 5 april plus 4 sol kall natt

Började dagen med en skidtur på 2,5 timmar i härligt solsken. När man åker mot solen över fälten är det så underbart det bara kan vara. Har hittat en teknik som gör att skidorna går väldigt snabbt. Det är en kombination av klassisk stil och skating. När man skjuter ifrån ska man lyfta lite på skidan då luft har mindre motstånd. Vilken fart man får! Man flyger fram! Kul!

Det har blivit mellan 6 – 8 timmars skidåkning per vecka denna vinter. Perfekt för att rehabilitera mina astma-luftrör och för konditionen. I går fick jag besked att mina besvär är orsakade av en arbetskada. Det började redan under -70 talet då jag arbetade med uppslutningar på lab och fick i mig nitrösa gaser. Tragikomiskt är att jag arbetade med miljövård för mannen som upptäckte försurningen.

Vad gäller hästarna så har jag ridit på vallen nu. Äntligen har snön blivit så mjuk att det går att rida där. Vi har jobbat lösgörande med trav - galopp och skänkelvikningar, dag 1. Dagen efter red jag mer uppmjukande övningar i början i skritt sen i trav. Ormade runt i skolor och skänkelvikningar om vart annat. MARION var mjukare och följsammare än ATTRIANA. Härligt var det i solen!

Igår kom tyvärr hovslagaren/veterinären. Han tog bort sulorna och idag blev det klampar för första gången denna vinter. Naturligtvis var det klokt att ta bort dem. De ska annars sitta kvar till början av juni. Men jag saknar dem!

Det blev också tandraspning. Marion hade som vanligt sina hakar som filades bort. Attriana hade en sammanväxning som han tog bort samt en hake. Så nu är hästarna fina för ett tag framöver.

Jag hade bytt jord på blommorna idag så ryggen tyckte inte att jag skulle sitta på en häst. Tog med Attriana ut på vallen där hon fick en riktig lung - öppnare med galopp i snön. Hon blev nästan lite svettig, det är ovanligt.

Hennes hemska humör har återvänt. Öronen låg slickade i går kväll när hovslagaren lyfte bakhovarna på henne, kärring! En valack eller hingst kan man säga till men så är det ju inte med ston. Ibland viker jag fram hennes öron och håller dem där. Ska kanske limma fast dem i trevligare position? Hon behöver nog rastas lite mer? Ridhuset i morgon kanske?   

 

Lördagen den 6 april 2013 kl. 00:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.