Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

piaff i trailern

 Måndag eftermiddag

Det gick fint att köra till ridhuset. Attriana skötte sig exemplariskt. Men det finns lite spänning i henne fortfarande. Det kommer fram vid samling. Hon är dock fortfarande sammarbetsvillig men känns som en bomb att sitta på. Det räcker med att jag samlar henne några steg i traven. Jag fick varva hela tiden med lösgörande övningar. I galoppen föreslog hon direkt förvänd galopp. Det vi tragglade med här hemma innan snön. Det är inget fel på minnet och arbetslusten.

Det enda problemet som jag ser det är att hon står och piafferar i trailern när vi närmar oss ridhuset eller hemmastallet. Nu har vi lagt in en tjock gummimatta för att skona trailern men jag tycker inte om det! Det hörs lång väg när vi kommer, hela trailern svajar. Jag ska nog sätta igen fönstren så hon inte ser ut. Det känns inte roligt men det verkar som om det inte går över av sig självt. Jag är ju faktiskt lite rädd om min trailer och tänk om hon trampar igenom golvet!

 

 

 

 

Måndagen den 1 april 2013 kl. 15:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

sto-ridning

 Måndag den 1 april 2013 sol kalla nätter som vanligt

Det är fortfarande ca 4 dm snö ute i skogen. Hård snö som inte går att rida på. Igår tog  jag en promenad med ATTRIANA i traktorspåren och det var roligt tyckte hon. Men när jag skulle jobba henne ute på vallen i snön var det inte lika roligt. Idag åker jag till ridhuset med henne. Jag har ingen som kan följa med så det får bli första gången som jag åker dit själv med henne. Sista gången för några år sedan då jag försökte stegrade hon sig i trailern och fastnade med ett framben över bommen. Så det känns sådäärr. Men jag har inget val, hästen måste få jobba.

Nu har jag ridit lite på banan men den är väldigt knagglig med packad snö och hal på vissa ställen. Varvat det med tömkörning, cavalleti arbetet och löshoppning.

Sista jag var i ridhuset blev det ”luftgalopper” i slutan till vänster på volten. Problemet har suttit i och hon var lite ovillig att flytta sig i sluta till vänster för ytterskänkeln. Det är sto-takterna som kommer fram ibland och vilken som är viljestarkast av oss. Där har vi sto-ridningen i ett skal. Det gäller att reda ut det och sen försvinner problemet som om det aldrig hade funnits? Men naturligvis måste man veta att det inte är något fel på hästen som är ovillig.

 

MARION blir helt genomsvettig nu när hon får ut och galoppera på Sofiedalsvägen. Jag måste klippa henne så snart som möjligt. Det är så varmt på dagarna nu att de får vara utan täcke. Därför tvekar jag lite att klippa henne innan det blir varmare även på morgonen.

Igår när jag red henne på vägen och vi mötte en bil som smög upp i vägkanten på snö/is kanten lät det väldigt mycket och till och med Marion reagerade lite. Det skulle inte gå med Attriana alls. Både en bil och ett konstigt läte, vilken utmaning. Vi skulle nog ligga i diket båda två. Så alltså! Ridhuset idag.

 

 

Måndagen den 1 april 2013 kl. 09:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.