Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Träning på 10 m barmark

 Lördag den 9 mars 2013 sol minus 4 grader  

Nu gäller det att vara kreativ vad gäller träning av hästarna. Snön är djup och hård och går inte att jobba i. Gården är full av is som är hård nu när det är så kalla nätter. Vägen är det asfalt på och inte så rolig att rida på med broddar. Ja, vad återstår?

Idag blev det tömkörning utanför stallet där det är barmark en sträcka på ca 10 meter. Efter att först ha halkat runt på isen några varv blev det piaff-träning. ATTRIANA fick trampa några steg åt gången och sen stå alldeles still och äta godis. Träningen gick ut på att ha henne lugn i trampet. Det gick bra med massor av godis.

MARION har alltid problem med böjningen. Idag ändrade jag min position. Jag ställde mig på utsidan i stället och då gick det bättre. Hon kunde inte trycka sig mot mig. Det kändes bra! Jag försökte få henne att trampa lite bakåt och sen framåt utan att göra en levad. Hon lyckades med några steg och jag nöjde mig med det. Som avslutning fick hon göra några levader som hon tycker är roligt.

Igår red jag ut med Attriana. Vi träffade på två rådjur och de var bara några meter från oss men flyttade inte på sig. De verkar vara vana vid varandra. Häftigt att studera de vilda djuren så nära.

I början på veckan var det tö så jag passade på att longera dem över cavaletti och de fick skutta över några höbalar som jag har i ”hopp-padocken”.  Det märktes att båda hästarna hade längtat efter det. Attriana busade och halkade omkull två gånger. Att hon aldrig lär sig?

Just nu verkar det kalla vädret tyvärr hålla i sig. Inte bra för ridningen men desto bättre för skidåkning. Åker längdåkning två till tre timmar varannan dag, härligt!

 

 

 

 

Lördagen den 9 mars 2013 kl. 21:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.