Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

skrittpiaff i nedförsbacke

 Torsdag den 28 februari 2013 halvsol några plusgrader

 

Nu är det perfekt underlag på gårds-ridbanan på mornarna när snön är lite frusen. Varierar longering i djup snö med dressyr eller trav ute på vägarna.

ATTRIANA har varit lite i zon blå/röd några dagar. Idag kunde jag dock starta henne från zon gul som är perfekt. Igår var kajorna i farten och det gillar hon inte. Nu är inte underlaget lika halt så jag vågade korrigera henne i går. Det fick jag igen idag då hon var lugn och fin. Jag trappar upp dressyren lite för varje pass med mer samling och under lite längre tid.

 

Det blev ett kanonpass idag. Gillar verkligen gårdens ridbanan som på ett ställe sluttar lite. På nedförslutet jobbar jag med samling och på vägen upp med lösgörande övningar. Riktigt lösgörande blir det på den stora rundeln uppe på gården. Attriana gillar upplägget då hon blir trygg i hur och var rörelserna ska utföras. Idag kom jag så långt som till skrittpiaff, från halva steg och från ryggning i nedförsbacke. Då sitter hon verkligen och jobbar och bäst av allt utan att bli upphetsad!

 

När hon får tillfälle undersöker hon fortfarande de konstiga snövallarna med nosen. De man kan gå omkull i om man tar dem i galopp. Hon funderar nog fortfarande hur det kunde hända?

Med Marion vågade jag mig på lite galopp. Samlad schwung-galopp.  En galopp som krävs för byten. Satt och lekte och kom fint in i byten upp till varje steg. Det är absolut inte perfekt men jag tränar mig själv i tajming. Kul har vi i alla fall!

 

Skidspåren är jättefina så nu är det bara att åka varje dag innan snön försvinner.  

 

 

Torsdagen den 28 februari 2013 kl. 14:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.