Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En häst som alltid överaskar

 Måndag den 11 februari 2013 snö, massor. Minus 2 grader

 

ATTRIANA är ibland helt fantastisk. Gått och funderat på om jag inte ska sälja henne när bytena sitter och hon i stort sett är färdigutbildad för alla rörelser. Det blir kanske om ett eller två år. Jag är då 66,67 och borde kanske ta det lite lugnare eller ha en lugnare häst helt enkelt? Men det har Attriana så smart ändrat på som vanligt.

Igår skulle M ha ridit igen men lämnade återbud. Jag vill gärna rida direkt på morgonen när jag är pigg och nu skulle det bli på eftermiddagen, men så var det tänkt. Tyvärr blev jag dålig, inte ovanligt. Det fick i stället bli vila för Attriana. Jag hade tänkt att hon skulle vila på tisdag men nu blev det så här. Jag tror att det blev bra. Hon fick tänka igenom vad hon hade gjort. Idag överraskade hon mig så totalt.

 

Jag tömkörde henne. Vi började som vanligt med att gå runt på gården. Hon sneglade på snövallen som hon hade ramlat över. Det blev bara ett varv sen gick hon med bestämda steg mot grannen och ut på skogsvägen. Lugn och fin med sänkt huvud!!!! Jag traskade efter bara med lösa tömmar. Det var inte lätt i snön, flåsade som en hundraåring. Jag kämpade på i hennes bakhovs- avtryck och ville inte ta i henne. Hon gick ner till ängen, vände där och gick lika snällt och fint hela vägen till stallet. Vilken häst? Det kändes som hon ville göra om det som hände i lördags och göra det rätt, lugn och fin i låg form. Ja, hon förvånar en ständigt? Det känns skönt att min bestraffning hade fått rätt respons.  

 

Jag tog sen ner henne på banan så hon fick trava på volt med minskning av volten en gång. Hon fick jobba ca 10 minuter bara. Eftergiven och fin i båda sidorna och fin i låg form av sig själv. Lösa tömmar fortfarande.

 

MARION fick också jobba på töm idag. Det blev ett lite längre pass men utan svårigheter. Ökning och minskning av volten och många övergångar. Hon såg också fin ut men inte lika mjuk i innersidorna som Attriana. Det är hon aldrig. Det gäller att trampa till snön på banan nu. Har öppnat upp till en stor hage där jag räknar med att kunna rida också. Det är svårt att ta sig över vallarna vid vägen nu och ta sig till vallen på andra sidan vägen. Men vi får kanske skotta upp en överfart. Just nu skottar vi hela gården i non stopp då traktorn fortfarande är stående.

 

 

 

 

Måndagen den 11 februari 2013 kl. 17:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.