Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Upprörd dag!

 Lördag den 9 februari 2013, snö minus 7 grader

 

Det bara fortsätter att snöa och blåsa. Det kändes riktigt kallt idag. Red ut en tur med MARION för att kolla underlaget bakom på skogsvägen och på ridbanan. Nu förstod jag varför min huva på Kyrajackan är så stor. Den ska täcka ridhjälmen.

 

Förutom att det var kallt gick det rätt bra att ta sig fram. Den nya snön är lätt.

Malin skulle rida ATTRIANA för första gången efter vilan. Jag tvekade vad jag skulle rekommendera dem att ta för väg? Ute på vallen har hon ju gått några dagar och där kan hon vara rätt pigg. Så jag tänkte hon skulle vara lugnare på skogsvägen. Jag följde med och ledde henne förbi grannen där det är mycket att titta på. Det hade gått bra på skogsvägen och hon hade njutit.

 

Sen gick det inte så bra! Jag hade gått tillbaks till stallet och såg att hon kom tillbaks i upprört tillstånd med galopp på stället. Malin klarade av det bra men det är inte så lätt att styra en häst i det tillståndet. Attriana trodde att hon kunde passera över en snövall, men hon gick omkull. Som tur var klarade de sig båda två utan skador. Attriana fortsatte att studsa runt och jag ilsknade till på henne för det är bara trams. Jag ryggade henne och gick tillbaks till grannen. Hon lyssnade och skärpte sig. Hon gör sig själv rädd sen blir hon rädd för sig själv. Hon behöver ”komma ner på jorden” vid ett sådant tillfälle. Hon blev lugn och skrittade sen med sänkt huvud och mådde bra. Ibland får man hjälpa dem. 

 

På eftermiddagen var jag på ridklubbens årsmöte. Vi hade en föreläsare som pratade om mineraler. Hon började med att prata om hur försurad marken är och därför också både hästar och människor. Då tappade man genast respekten eftersom marken inte alls är försurad i Uppland utan snarare kalk och magnesiumrik.

 

Hon sade att regnet blir bara surare och surare. Vilket också är fel då det snarare har blivit bättre eftersom vi inte eldar med olja och kol längre samt att industrierna är färre och släpper inte ut lika mycket av försurande ämnen. Det är bara googla på PH nederbörd och läsa forskningsrapporter. Vi gödslar också våra jordar därför är de inte försurade. Däremot glömde hon att prata om selen som våra jordar har brist av och som är viktigt att tillföra. Det är tur att forskningen finns som man i de flesta fall kan lita på. Hon nämnde också att det inte räcker att bara ge hästarna hö, vilket det gör. Forskarna försöker nå ut med det i många kanaler men det är svårt att nå fram. Hon nämnde också en märklig sak som jag inte kan kommentera. Det är att om man ger Zink till hästar som fått mugg så blir det bra på bara några dagar?

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen den 9 februari 2013 kl. 21:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.