Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

häst och ryttarens personkemi!

 Lördag den 2 februari 2013 moln minus 3 grader


Nu gäller det att rida på morgonen när snön ligger hård och fin. Testade ridbanan men den är knagglig och isig. Vägarna är hårda så då återstod vallen. Där gick det fint men vågade inte galoppera om vi skulle gå igenom snön.


Red ¾ delar av passet i låg form och ¼ del i hög form. Skolor i båda formerna. Slutan till höger lite kärvare men hon mjuknade eftersom. Red med plaststången. Den får man inte ta i tycker hon så det blev med hängande tyglar om jag inte behövde säga till henne. Hon var pigg och glad och kändes lätt och fin.

 

Funderar på en sak jag hörde på radion i går. Gymnastik barnen tränar två gånger om dagen för att nå eliten. Vi borde kanske rida våra hästar också två gånger om dagen? Samtidigt som det är i vila som musklerna utvecklas? Men det går ju många timmar emellan där musklerna kan byggas? Synd att jag är så gammal och trött annars skulle jag nog testa?


En annan intressant sak som jag lyssnade på idag var en forskare från Holland som forskar i hästens och ryttarens personkemi. Hur de bör stamma överens och hur man ska tänka när man väljer häst? Hon funderade även på om inte rörelserna påverkas av hur man är som person? Intervjun med henne finns på SLU,s hemsida under hästsverige. Lyssna på den! 

 

Lördagen den 2 februari 2013 kl. 13:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.