Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Idag bet jag min häst

 Lördag den 12 januari 2013 molnigt runt -5 grader

Idag var det vila för MARION. Men jag vill berätta om en reflektion. ATTRIANA är lite grinig på morgonen när man ska sätta på henne täcket. Hon är lite ivrig och vill ut till hagen. En dag lyfte hon på ett bakben när jag stod bakom. Jag skrek till åt henne. Hon skärpte sig och hon har inte gjort det igen. Nu hotar hon med att bita i stället. Idag bet jag tillbaks på mulen. Absolut inte hårt utan jag visade bara att jag också har tänder. Hon kastade sig bakåt och tittade på mig med en förskräckt min. Sen var hon som ett lam och jag kunde berömma henne.

Vad jag vill komma till är, att det gäller att stämma i bäcken. Hon skulle aldrig bita Marion. Stoppa hästarna i tid på ett vettigt sätt när de inte beter sig som de ska.

Däremot är jag emot s.k. NH. Ofta trycker det ner hästarna. Det finns säkert bra NH också men jag har inte sett det. Bara det att stå framför hästen och vifta med ett grimskaft för att de ska rygga kan knäcka en redan svag individ. Provade det på en häst som var rätt tuff. Han tyckte att det var så fruktansvärt otrevligt att han kröp ihop med ledsna ögon. Kommer aldrig att testa igen. Vi som rider dressyr vill ha ett samarbete med hästen. Få den bli ”stor, starkt och vackrast”. Det skulle inte gå att få en uttrycksfull piaff med en underkastad häst. Det här samarbetet är en av de svåraste sakerna som man bara lär sig av erfarenhet. Oftast är bestraffning av ondo men man måste se signalerna till fel beteende i tillfället och rätta hästen. Visst är jag hemsk som biter min häst? Men jag tror jag gör mig mer illa om hon biter mig och framför allt om hon biter min man när jag nu ska resa bort en vecka. 

 

Lördagen den 12 januari 2013 kl. 20:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.