Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

På banan/skaren igen!

 Söndag den 5 januari 2013 sol/moln minus 4 grader

Efter några härligt slappa dagar börjar det rycka i dressyrnerven igen. Har ridit MARION varannan dag och det har varit härliga turer i den fina snön som vi hade. En dag galopperade vi för fullt ute på lansvägen som var precis lagom packad med snö. Det var lite som att uppleva ridningen i sin ungdom. Som när vi hade galopptävlingar i Furuvik på vintern med fjordingarna på raksträckan på vägen till skäret. Vi var iförda lovikavantar och skinnmössor som hjälm.


En lika härlig känsla upplevde jag idag när jag red dressyr på vallen. Jag har nu helklippt henne eftersom hon blev svettig av motionen. Hon blev inte ens torr efter en natt i stallet. Då har man inget annat val och det finns varma täcket att lägga på. Hon blir som en annan häst när hon blir klippt, så lätt i stegen och super pigg. Idag red jag det första dressyrpasset på länge och allt bara flöt på. Har nog aldrig ridit så härliga skänkelvikningar med henne. Allt jag förslog hängde hon med på direkt. Det som också var så fantastiskt var att jag kunde rida på skaren. Solen hade precis gått upp och lyste över oss. Det var minus 10 grader på natten och hon sjönk ner några cm i skaren bara. Vi till och med galopperade och gjorde riktigt fina byten. Det var magiskt! Underlaget var perfekt. Marion är ju faktiskt 22 år nu. Hon är alltid så fin på vintern. Under sommaren tror jag nästan alltid att hon är slut som häst. Hon mår tyvärr inte bra av att äta gräs och att vara ute bland insekterna på sommaren. Vinter jämnt? Men det är väl inte så roligt det heller

Eftersom ATTRIANA ska vila till i början av februari är det roligt att ha Marion som kommer att gå varannan dag, vilket verkar passa henne perfekt. Den tid som blir över nu ägnar jag åt långa skidturer och promenader för att hålla mig själv i trim. Det är häftigt att kunna gå över åkrarna på skaren. Roligast av allt är att Greta lilla vovven bara älskar våra promenader. Häromdagen när vi skulle gå iväg hade hon snott mina ena vante. Något hon tycker om att göra. Det brukar vara svårt att få tillbaka den. Men den här gången när jag frågade efter min vante hämtade hon den och kastade den framför mig. Vi skulle ju på promenad!

 

Lördagen den 5 januari 2013 kl. 19:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.