Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

vintervila på sex veckor

 Onsdag den 26 december 2012 snö runt 0 grader

 

Snön den bara faller och faller, träden är tyngda under all snö och det blir strömavbrott lite då och då. Även över ridvägarna hänger det ner träd. Men vackert är det!

Julhelgen har varit lugn. Det var lite pressat innan då vi inte hade hunnit göra klart vardagsrummet. Men väggarna hann få nya skivor och spacklingen hann bli klar. Som tur var hann vi även tvätta så det  blev rent och flyttade in lite möbler och kunde fira jul där. Det viktiga med det rummet, är att där finns braskaminen som gör att vi kan hålla värmen när strömmen går. Vatten är upphällt till hästarna och vi är beredda om strömmen håller sig borta längre tid.

Vi har nog nästan 60 – 70 cm snö och nu är det svårt att ta sig fram förutom på lansvägen. Traktorn har inte kommit igång än så nu är det skottning för hand som gäller flera timmar varje dag.

Jag råkade smälla i vänstra fotens tår ganska hårt i en möbel och har inte kunnat ha mina skor på mig. Det har gjort att inte har kunnat rida på några dagar. Det gör också att jag nu tar beslutet att låta ATTRIANA får sin vintervila på sex veckor. Det känns som rätt tillfälle. Hon har varit jättefin sista tiden och jag har ridit ut med henne i djupsnö och hon har jobbat på så duktigt. Lika lång tid som vilan är, lika lång tid tar igångsättningen. Det är en mycket viktig regel!! Risken är annars stor att man får skador på hästen. Omkring den 6 februari sätt hon igång igen. MARION hålls igång på halvfart som vanligt och rids varannan dag. Det mår hon bäst av. 

 

Onsdagen den 26 december 2012 kl. 16:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.