Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vikthjälpen ner genom hästen

 Tisdag den 11 december 2012 moln minus 4 grader

 

Testade idag igen att rida på banan men det är ingen höjdare. Borde försöka platta till snön med något? ATTRIANA var dock arbetsvillig och gjorde vad hon skulle. Men, ska jag fortsätta arbetet med henne får jag nog hitta lite bättre underlag. Det är sällan jag saknar ett ridhus men nu är jag så sugen på att fortsätta arbetet med galoppen och det går inte bra i snön som inte har en hård tjäle under. Red mest på spåret med övergångar och tempoväxlingar ner till piaff några steg.

 

MARION testade jag att rida på gården. Där var det rätt OK men det får bli på rundeln och vägen ner till stora vägen. Red henne mycket i skritt tills hon var helt genomriden i sidorna och över ryggen. Det fick bli lite travarbete på samma sätt. I galoppen hade vi som roligast när jag försökte få till byte i varje. Hon tände till och vi fick en fin rytm.

 

Något nytt jag lärde mig idag är att jag är ännu mer säker på hur mycket vikthjälperna gör. Har varit fokuserad på skänkelhjälperna ett tag nu. När jag red sluta och ville ha en djupare böjning tog jag i med vikthjälperna i stället för skänkeln och fick ett strålande resultat. Vad många gör fel som jag sett att de inte tar med hästen tillräckligt i vikthjälpen utan hjälpen stannar i sadeln. Hjälpen måste gå hela vägen till hästens kropp. 

 

Tisdagen den 11 december 2012 kl. 13:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.