Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Recention från Globen Horse Show

 Torsdag den 6 december 2012 moln 5 minusgrader

 

Igår hade vi snöstorm här och fick påfyllt med snö. Det är nu någon halvmeter med snö. Det har blivit mycket snöskottande. Vi har skottat hela gården för hand då traktorn inte velat starta. Dagen innan ”Globen dagen ”var det likadant. Min duktiga son skottade hela dagen och kvällen. Det hade kommit ca 2 dm. Så till Globen kom vi.

 

Vi började med att titta på ponny kuren. Jag blev mest förtjust i den som kom 3:a. Hon var den enda som hade hästen i balans med nacken som högsta punkt. Jag gillar inte när de går på bogarna och ska vara det bästa i Sverige. Tyvärr såg jag något tråkigt. En av tjejerna som red sin ponny väldigt hårt i handen, lättade inte ens på handen på prisutdelningen när hon skulle ta prisutdelaren i hand.

 

Vad man först reagerade på när de stora hästarna kom in var de korta halsarna och stora huvudena på de två första hästarna. Tidigare avlade man på små huvuden för hästarna skulle vara lätta i fram. Borde kanske vara ett avelsmål igen. Tinne vann stort och det såg lätt, harmoniskt och fint ut. En dag kommer nog nacken upp där också? Där såg jag något fint på prisutdelningen. Hennes häst Anton blev lite nervös. Tinne smekte då honom med handen och han blev lugn direkt. Det var så fint att se!

Den finaste övergången från piaff till passage gjorde Patrik Kittel som också gjorde en fin ritt. Den tyska tjejen som kom på andra plats var jag inte så förtjust i. Det såg lite för spänt ut!

 

Det var jättekul att träffa alla bekanta och det var en trevlig dag. Nästa år ses vi alla på Friends Arena. Undrar om vi kan fylla upp den.

 

Hästarna har inte gått varje dag då jag varit lite upptagen med annat. Var en dag in till Akademiska sjukhuset och skulle få en ny test av min andningskapacitet. Men det gick inte alls bra. Jag klarade inte ens förtestet som var utan påverkan. Systrar och läkare blev ditkallade. Fick ta lite blodprover och fick prata med en läkare som var bekymrad och konstaterade att det är kol jag har. Nu ska jag på vidare koller. Enligt honom är det en arbetsskada då jag jobbade med nitrösa gaser utan skydd på 70 talet. Det är orättvist eftersom jag ju inte har rökt. Inte undra på att jag inte ens tål stearinljus längre. Nu gäller det att försöka få ut det mesta av livet medan man kan. Jag lär tyvärr inte bli bättre. Man blir väldigt trött av att inte kunna andas ordentligt. Det känns dock lite tråkigt!

 

Har tömkört ATTRIANA några gånger och hon känns fin. Hon är väldigt explosiv men ändå lugn när jag ber om det. Hon får gå i skolor och trampa på i halva steg. Idag begärde jag piaff på stället och det var lite bök innan hon kom dit. Bland annat fastnade hon i en snödriva när hon busade, det var ju bra! Efter det kom hon med en helt strålande piaff! Hon såg så nöjd ut själv och tog tacksamt emot godis för att sen lugnt skritta iväg. Det är svårt att ta sig ut någonstans nu. Det är nog så jobbigt för hästarna att gå i hagen med så mycket snö. Det får bli korta pass på plogad mark.

MARION har jag ridit på vägen och travat. Hon tycker att det är jobbigt nog att gå i hagen med snö upp till magen. Idag satt jag och travade henne på vägen fram och tillbaka. Hon är så duktig och bara sneglar lite mot uppfarten till gården när vi passerar.   

 

Torsdagen den 6 december 2012 kl. 20:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.