Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bus-ställe på ridbanan

 Måndag den 12 november 2012 sol 7 grader och hästarna utan täcken

Tog itu med ATTRIANA direkt på morgonen. Planen var att lista ut varför hon inte vill ställa till höger i samlad galopp speciellt vid ett visst ställe på ridbanan?

Efter mjukgörande arbete i låg form i skritt tog jag upp henne i hög form och fortsatte arbetet på samma sätt som i den låga formen. Märkte då att det var lite jobbigare att ställa till höger, precis som när jag stretchar henne i boxen. Så det är det som händer, andra muskler får jobba än i den låga formen. Att det sen sker på ett speciellt ställe på ridbanan beror nog på att jag tog i henne där en gång och försökte ställa. Minne har hon! Hon reagerar fortfarande när jag kommer åt hennes högra öra där hon blev biten i stallet i somras. Det är både på gott och ont.

Jag jobbade henne lite i hörnet där det krånglar envis som jag är. Det gjorde att hon började busa där. Kul! Nu har jag ett ”busställe” på ridbanan! Nåja, fick henne lugn där med det kan alltid gå på tok om man inte plockar bort problemen i tid.  Problemet kommer jag att lösa i skritt och sen jobba samling i galopp på raka spår och låta henne sänka sig på kortsidorna ett tag. Jag är inte orolig utan jag tycker att det har gått så framåt hela tiden att det är bara intressant att det kan bli något problem som ska lösas. Det roliga är att när hon tycker något är för svårt börjar hon själv jobba i halva steg. Det som hon tyckte var så svårt tidigare. I morgon går båda hästarna ut i skogen.  

 

Tisdagen den 13 november 2012 kl. 00:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.