Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hästen smet!

 Lördag den 10 november 2012 molnigt 7 grader


Hjälp så snabbt dagarna passerar. Trodde jag hade uppdaterat bloggen under veckan men det hade jag visst inte. Hästarna har ridits ut och jobbat lösgörande på banan. Igår var det kallt och fruset och då passade jag på att arbeta dem på vallen. Promenerade först ett varv med ATTRIANA eftersom hon var lite stökig på ett ställe förra året. Jag har byggt upp några hinder med höbalar som hästarna ska hoppa över i vinter. Även dem gick det bra att passera.

Eftersom det har varit så blött har vi inte kunnat betesputsa hela vallen därför hade jag två olika underlag att träna på. Ett med högt och ett med lågt gräs. Det märktes att det var lite jobbigare att trav i det höga gräset. Men jättebra träning för dem.

En liten incident hände. Rätt var det var så lossade karbinhaken på kapsonen när jag jobbade med Attriana. Hon började med att testa att trava i större och större volter. Hon såg så förvånad ut? När hon kom på att hon var lös travade hon hemåt. Sista sträckan upp till gården gick i galopp. Där stannade hon och betade. Det var bara att gå ner med henne igen och fullfölja jobbet. Vid sådana tillfällen kan man vara glad att man inte bor vid en trafikerad väg.

MARION fick göra likadant jobb men inte lika länge. Rätt var det var lossade karbinhaken på henne också när jag ledde henne. Förstår ingenting? Den ser hel ut?

Idag var det jobb på banan och galoppträning med Attriana. Hade kulbettet på och det vinröda huvudlaget. Fint värre. Allt flöt på bra och det var härligt med en mjuk ridbanan igen. Svårigheten idag var att få henne att fatta vänster galopp i höger varv. Skulle galoppera några steg i vardera galoppen för att det ska bli byten av det. Hon tycker det är lite jobbigt och jag får rida lite innanför spåret och ställa henne rätt med en mjuk innersida. Det lyckades till slut och efter några gånger blev hon väldigt uppjagad. Red på den energin ett tag och hon dansade fram i skolor, skänkelvikningar och ökningar. Det var häftigt!

 

Lördagen den 10 november 2012 kl. 17:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.