Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Sagolika pass i samlad galopp

 Fredag den 2 november 2012 halvklart 11 grader

 

Onekligen går tankarna idag till min syster som dog i våras. Idag skulle hon firat sin 60 års dag. Jag har en del av hennes ”hästsaker” i stallet. Det känns bra att använda dem. Jag hoppas att Marie också skulle tyckt det.

Jag har haft två sagolika dressyrpass med ATTRIANA på en mjuk och fin ridbana. Nu gäller det att göra det mesta av jobbet i galopp innan det fryser på. Har jobbat med galoppfattningar på alla möjliga sätt. Idag genom böjning. Till höger var det inga problem men till vänster var hon tvungen att tänka till lite, sen gick det bra när hon kordinerade sig. Galoppen efter böjningen blir väldigt samlad. Har även ridit längs spåret och tempoväxlat ner till nästan piruettgalopp. Det tycker hon är lite jobbigt och tar inget godis efteråt. Men hon känns väldigt stark och det är kraft i galoppen. Den förvända funkar nu även på volt i höger galopp. I vänstergaloppen än så länge bara i serpentinbågen och en halv volt. Något byte får vi till ibland. Ska lägga lite mer energi på det men det är så häftigt att rida henne i den samlade galoppen. Det är en dröm jag haft länge att bara sitta och njuta av hennes samlade galopp. Hon är så mjuk över ryggen så det är en väldigt bekväm gångart.

 

Ibland vill hon bjuda på halva steg i trav i stället och det låter jag henne göra naturligtvis. Vi har väldigt roligt tillsammans.

 

En stor mara har varit en rulle och annat material som vattenfall har lagt på en väg vid oss. Båda hästarna tittar med fasa på det! Jag har varit lite krasslig och inte orkat ta tag i det med Attriana. MARION har varit och kikat och var alldeles förskräckt. Attriana har stirrat på sakerna från gården varje dag. I går gick vi dit. Hon var verkligen fundersam och ville hela tiden fly. Det gällde att inte klappa henne när hon var rädd utan bara när hon tog några steg närmare. I det läget kunde man inte vända och ångra sig. Då hade det nog gått undan! Men vi kom fram och hon undersökte allt mycket noggrant med nosen. Idag passerade vi med bara ett ögonkast, härligt! Bra reaktion av hästen. 

 

Fredagen den 2 november 2012 kl. 19:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.