Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lärde mig något nytt

 Onsdag den 24 oktober 2012 moln 7 grader

 

Isabella ligger fortfarande under presseningen. Det känns rätt OK att hon ligger där och är med fortfarande på något sätt. Nu är tillståndet klart för att få begrava henne. Jag hoppas att det blir i morgon. Hon ska ligga i hagen på andra sidan vägen.

Igår red jag dressyr med ATTRIANA och båda våras krafter är tillbaks. Hon var väldigt taggad och pigg. Det märkte jag redan när jag gick med henne. Hon känns så lätt när hon går och även när hon rids. Det är det som är målet med träningen att hästarna ska dansa fram som balettdansöser inte klampa omkring. Hade kandaret på och red henne i styrkearbete. Det blev galopp på en liten fyrkant. Först med fattningar i hörnen och sedan hela fyrkanten. Efter några varv gjorde jag om det till en volt i lång form och med ökat tempo.

 

I traven gick hon gå i de halva stegen med ryggningar ibland och med piaff ibland. Hon kändes fin i piaffen så jag gick fram med henne i de första passage stegen. Det var ett steg närmare målet och en härlig känsla. Hon blev väldigt taggad så jag red henne ett tag i skolor i den höga formen innan jag lade ner henne. Gjorde bland annat en ökning där hon var mjuk över ryggen.

 

Idag löshoppade jag både MARION och Attriana över tre hinder med tre meter emellan. Marion gjorde härliga piruetter i luften som hon brukar men blev snart trött och fick då gå hem. Pälsen är lite för lång och jag har varit för dålig med min astma för att klippa henne. Har inte ens kommit iväg till affären för att köpa olja till maskinen. Hon har inte lika mycket underhår som hon brukar ha. Funderar på om jag ska låta henne ha den långa pälsen och rida henne mildare. Det kanske har med åldern att göra och hon kanske fryser i vinter?

 

Attriana hoppade 4 gånger och stannade. Jag manade på henne för att hoppa igen men då blev det sken. Jag förstod idag hur jag ska göra för att slippa hennes galenhet när hon tänker hoppa över staketet och är helt utom sig. Det är nog samma sak som när vi började träna samling. Det gick att trampa henne bara några steg innan hon exploderade. Jag avbröt alltid precis innan. Det är naturligtvis samma sak med hoppning hon får inte gå över ”gränsen”.

Testade det när jag fortsatte genom att ge henne tid att lugna ner sig mellan omgångarna och då fugerade det. Tänk att man hela tiden lär sig något nytt. 

 

Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 18:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.