Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Isabella sjuk

 Torsdag den 18 oktober 2012 regn 10 grader

 

I går sjuknade ISABELLA in igen. Hon har varit pigg och kry hela sommaren. Pälsen är glansig och hon är tjock och fin. Det kom lite överaskande att hon inte ville äta i går morse. Kallade direkt på veterinär som konstaterade att hon hade över 40 graders feber, hög hjärtfrekvens och inga magljud på vänster sida. Hon fick antiinflammatoriskt och tempen gick ner till 38 grader vid lunchtid.

 

Hon blev jättepigg började nafsa som hon gör och ville gå ut i hagen. På kvällen var hon lite mattare men åt och i morse var det samma sak igen. 39,9 i feber och hon står bara och hänger.

 

Hon ville inte att jag skulle stänga boxdörren som vanligt och idag lät jag den stå öppen. Efter ett tag kom hon ut på gården och har stått där och tittat och sovit. Jag gav henne mer antiinflammatoriskt mitt på dagen och hon kunde äta lite gräs igen. Men hon kommer nog inte att bli bra den här gången. Det här har kommit och gått i över tio år. När hon var som sämst första gången det hände stod hon på vet.högskolan i någon vecka utan att de kunde hitta något fel. Då åt hon bara morötter som jag åkte dit med. Hon vägde då bara 300 kg. De ville ta bort henne men jag tog hem henne och har sen dess haft många fina år med henne. Men detta har kommit och gått lite ett par gånger om året under ett par dagar.

 

Det trodde då att det kunde vara en tumör och det är kanske det troliga. Den har nog sakta växt i henne.

 

Hon är nu på sitt 28 år och har varit pensionär i två år och jag vet att hon har haft ett fint liv. Jag har aldrig sett en finare piaff än hennes. Ock, tänka sig hon stod vid två tillfällen igår och piafferade. Den var matt men, med ett ben i taget i en taktmässig skrittpiaff. En gång när veterinären undersökte henne. Hon är så stolt över vad hon kan. Det är rörande. En roligare häst en henne har jag aldrig ridit. Hon har varit så full av upptåg och med massor av humor. Jag ska skriva ner hennes historia vid tillfälle. Bara det att jag med samma häst kan köra i skogen och rida svår dressyr! Hon har varit unik!

Jag har tagit kontakt med lantbrukstjänst och de kan komma på måndag. Det blir några kämpiga dagar framöver. Jag håller igång de andra två men jag kommer inte att tävla på lördag. Vi är med Isabella så mycket det går.    

 

Torsdagen den 18 oktober 2012 kl. 17:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.