Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

(Ingen rubrik)

 Torsdag den 11 oktober 2012 moln 5 grader

 

Nu har det för ovanlighets skull gått mer en, en vecka sen jag uppdaterade bloggen. Hästträningen har fortgått men mycket annat har hänt runt omkring.

 

Jag fick i förra veckan reda på att jag på måndagen skulle vara på arbetsplatsen och jobba med gashjälm på eftersom jag får astmaanfall av luften i det nya huset. Det var som en mardröm och jag fick ta i av alla krafter och kontakter för att stoppa galenskapen. Det lyckades som tur var och jag får nu arbetsbefrielse i elva månader till min pensionering vid 65 års ålder.

 

Krafterna börjar så smått återvända. Tyvärr råkade jag också ut för magproblem ev. ett mindre gallstensanfall i måndags kväll så det har varit lite hackigt. Nu hoppas jag att resten av detta år blir lugnare och att jag helhjärtat kan ägna mig åt att må bra och träna vidare mot mina mål med ATTRIANA.

MARION jobbar jag bara på halvfart och det blir mycket ut i skogen och på stubbåkrar så länge de finns. Tyvärr ger jag mig inte ut och galopperar med Attriana på stubben. Men idag tog jag med henne på lina och kapson till en stubbåker.

 

Det största problemet var att gå förbi grannens hästar som hon lyckades få igång genom att hon beter sig som en hingst. Hon dansar runt i balanstrav med svansen högt lyft. Man känner sig lite liten bredvid. På stubben galopperade hon fint i volter som jag förflyttade hela tiden. Det var ganska mjukt så hon fick jobba ordentligt. Det var första jobbet på tungt underlag sen hon var skadad i somras.

 

När vi gick tillbaks lät jag henne stå länge och titta på grannens hästar. Hon var blixtsnabb på att variera i sinnesstämning. Vi stod där minst en kvart för jag väntade på att hon skulle börja beta. Då gick vi därifrån, hon med sänkt huvud lugn och fin. Nästa gång går vi förbi likadant!  

 

Förra veckan tömkörde jag henne på skogsvägen bakom huset en kväll. Då var hon också riktigt ”i gasen”. Det började med att hon låtsades bli rädd och hon piaffade så fint. Jag la an på hennes idé och hon fick jobba med halva steg under sammanlagt 30 minuter. Jag lät henne gå i öppna och sluta men med halva steg hela tiden. Stannade till några gånger och fick bländande piaffer. Då stannade hon direkt efter och ville ha godis. Hon vet precis vad jag vill ha nu.

Hon var riktigt busig men jag kunde utnyttja det till styrketräning. Jag tror vi hade riktigt roligt båda två. Försökte göra samma sak med Marion. Då ser man vilken skillnad det är på dem. Marion kan inte sätta sig lika djupt.

 

En annan rolig episod hände på ridbanan. Jag satt och red de halva stegen när hon plötsligt drog på en ökning när vi kom till diagonallinjen. Dagen innan hade jag tränat på ökningar! Så snopen jag blev men hon såg glad ut och undrade om det inte var ”godisduktigt”. Kul när hästarna har egna idéer om det är bra idéer.

 

Jag så här roligt kan man ha i sammarbetet med en dressyrhäst. Det är inte att bara rida runt, runt på en bana.

 

Var föreseten i helgen och tittade på en clinic för en Grand Prix tränare. Fina hästar och duktiga ryttare som satt ovanligt rakt över hästarna. Men, varför rids inte en häst som går lilla rundan med nacken som högsta punkt? Bytena blev ett uppkast med kruppan. Inte alls konstigt när hästen går indragen och på bogarna. Det är så upprörande hur ridningen ser ut idag!

 

 

Torsdagen den 11 oktober 2012 kl. 22:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.