Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ny förening i Sverige

 Onsdag den 26 september 2012 regn 12 grader

 

Nu har jag haft tre härliga dressyrpass med ATTRIANA och med MARION har jag tagit promenader i skogen som är så mysigt på hösten. Det blir inga stubbåkrar i år då det är så blött i markerna. Även på ridbanan har det varit tungt och blött vissa dagar då marken är mättad med vatten.

 

De dagar då det har varit tungt har jag ridit samlat i trav och bara på spåret. Den dagen då de hade torkat upp blev det i stället mycket galoppträning med byten som mål. Förberedande arbete inför bytena var många fattningar först på cirkelbåge och sen på raka spår. Hon var känslig och tog galopperna speciellt bra i höger galopp med en kramning av yttertyglen och en förhöjd inre höft. Det är häftigt när man känner kontakten direkt till ytter bak. Galopperade bara några steg åt gången. Hon taggade igång men höll sig ”på mattan” i alla fall. I ”tänka-galoppen” till vänster fick jag jobba med några fler fattningar för att få det att fungera. Övergick sen till enkla byten och det är inga problem med skritten som brukar vara problemet rent allmänt.

 

I trav har vi har jobbat vidare med halva steg och piaff övningar. Hon lyssnar på sittbenen men för att få ännu mer energi måste jag peta med spö vid svansroten. Det bästa av allt hon behåller lösgjordheten även då. Skojade med henne och red halva steg på diagonalen och trav nr 5 på resten av banan. Det var för att få mer energi eftersom ökningarna brukar ligga på diagonalerna.

 

Christan Carde clinicen var som vanligt kul att titta på. Vi var ett gäng på fem personer och det var roligt att diskutera vad vi hade sett efteråt. Christian betonade lösgjordheten och hade även med sig en film på en ryttare som red mjuk och fint och hästen såg då naturligtvis likadan ut. Det känns skönt att veta att Attriana känns lika fin, mjuk och lösgjord men med aktivitet som man kan lägga till utan att tappa för mycket. Detta jobb kräver tid och så måste det vara. Liksom eleverna i skolan tar det många år att komma till högskolan.

Vid de tillfällen som jag piggnar till lite är jag nu inne på att starta en ny dressyrförening i Sverige med mål att bevara den klassiska ridningen som vi tappat så mycket av i dag. Medlemmarna ska bestå av tränare och domare som är inne på samma linje. Egentigen är det inga problem för denna typ av ridning finns i tävlingsreglementet.  

 

 

Onsdagen den 26 september 2012 kl. 14:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.