Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fattningar hit och dit!

 Tisdag den 18 september 2012 regn 14 grader

 

Idag hade jag tur som hann rida på morgonen innan regnet kom. Efter att ha jobbat med tömkörning och uteritter var det dags för dressyrträning igen.

 

Fina ATTRIANA var på gott humör och det var roligt som vanligt. Det är en sådan ära att få rida en välarbetad häst. Hon är så mjuk och har så lätt att samla sig utan att bli spänd. Ryggen är mjuk att sitta på redan från början. Det passar mig som ständigt går med ont i ryggen. I skrittgymnasiken fick hon piaffera efter uppmjukningen. Det går så lätt och mjukt. Det känns som hon bara står och niger. Alldeles lugn är hon efteråt. Det har tagit några år men det har det varit värt, att vänta.

 

I traven tassar hon nu alltid igång med korta steg i balans. I slutet på ridpasset har jag fått energi i henne men hon behåller alltid sin mjuka rygg.

Idag tränade jag lite extra på förvänd galopp och byten. När jag får till ett byte blir hon lite exalterad. Men hon känns häftig och kort i kroppen och galoppen blir luftig. Vi hade roligt när jag skulle fatta förvänd galopp lite innanför spåret och sen svänga ut mot spåret. Första gången gick det bra till vänster galopp. Sen blev hon lite mer påpasslig men vi fick till tre fattningar och galopperade genom en kortsida.

 

Jag tänkte att i höger galopp skulle det inte vara något problem. Men nu fattade hon vänster galopp i stället. Fick henne i höger galopp genom en kortsida då bytte hon. En gång fattade hon vänster men bytte sen direkt till höger? Hon var nog väldigt fundersam hur det skulle vara men det kändes som om hon försökte förstå. Efter det var hon väldigt häftig att rida. Hon dansade fram med lätta steg och ryggen var med!

 

MARION hade kliat sig på hela kroppen men har inga sår. Nu börjar det bli för mycket knott för henne. Hon har ändå pigg. Jag passade på att jobba förvänd galopp och byten med henne också för att träna mig själv. Fick till rena byten när jag hade henne väldigt samlad och lätt i fram.  

 

Tisdagen den 18 september 2012 kl. 20:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.