Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fösta rena bytet med Attriana

 Måndag den 10 september 2012 sol 23 grader

 

Hade ett fantastiskt ridpass med ATTRIANA i morse igen. Tyvärr blev jag lite dålig efteråt med illamående och huvudvärk så nu ligger jag här inne medan solen lyser så fint utomhus. Det var väl betalningen för att Attriana var så fantasiskt. Massa knott idag igen som hon reagerade på i början och när vi började galoppera men det var bara då som hon ruskade på huvudet. Jag minns i början när jag red henne då hon var ung. Isabella blev så stressad i stallet att hon lade sig och rullade i sin box varje gång jag sadlade Attriana. Förmodligen var det Attrianas stress som hon kände. Hon är verkligen känslig den bruna! 
 
Nu tassar vi igång som vanligt och hon är så mjuk över ryggen att jag testade att sitta ner på henne på en gång. Det känns verkligen behagligt även galoppen är så mjuk och samlad. Hela hon känns kompakt och mjuk. Red några övergångar från skritt till trav i böjning. Tänkte även prova det i skritt galopp också men där fick jag nobben. Gjorde i stället en bakdelsvänding och fattade galopp. Gjorde sen även fattningar från halt ock ryggning som gick bra idag. Långsint som jag är ville jag ha igenom bra fattningar och de är verkligen i steget nu. Kunde inte låta blir att testa några riktiga byten genom att vände henne i böjning och fatta ny galopp ur den. Ock! Jag fick det första rena bytet från vänster till höger. Hon blev lite uppjagade och jag hade lite otur då det plötsligt också stod en gubbe i skogen som hon fick syn på. Det kändes som om hon blev lika överraskad som jag av bytet. När hon hade lugnat sig försökte jag mig på ett sista byte åt andra hållet men det gick inte så bra. Men hon hade tydligen reagerat på ordet sista som jag sa till henne så hon lade ner sig själv och avslutade. Så då fick det ju bli så. 
 
Nu när hon är så mjuk och samlad kommer jag att jobba vidare med att få till byterna. Idag blev hon inte ens stressad av att jobba i halva steg i trav. Det är kul nu när jag märker stressen med skakningar av huvudet. Jag försökte ge henne lite godis efter de halva stegen men det ville hon inte ha. Hon ville gå iväg i låg form en bit sen tog hon emot godiset. Så här är det att jobba med hästen inte emot.  Speciellt känsliga ston är det bra om man inte pressar dem utan lurar dem i stället. 
 

 

Måndagen den 10 september 2012 kl. 15:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.