Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Början på bakdelsvändning i galopp

 Söndag den 9 september 2012 sol 15 grader

 

ATTRIANA reds i intervallsträning i trav och skritt igår på vallen inför den stundande ridning på stubbåkrarna. Det var fem minuters trav och två minuters skritt i intervaller. Själv var jag på långpromenad på Djurgården i Stockholm med vovve och son. Det var underbart att promenera vid kanalen och solen sken. Vovven tröttnade efter ett tag att attackera andra hundra efter att ha mött MÅNGA hundar. Inget dåligt samveta hade jag heller då jag visste att Attriana tränades. Känner mer och mer att jag vill göra andra saker  än bara vistas med hästarna som jag har gjort i över 40 år.
 
MARION får ta det lite lugnare ett tag då hon är påverkad av pälssättningen. Tre dagar i veckan är lagom jobb för henne. Idag gick hon på lektionsridning och såg pigg ut i går vilade hon. 
Red Attriana på banan och hon var så duktig idag. Det var massor av stora knott även mitt på dagen. Redan i hagen såg jag hur hon ruskade på huvudet. Sprayade hennes luva på öronen och det hjälpte kanske lite. Själv fick jag in knotten i ögonen och de riktigt smattrade mot ansiktet ibland.  Det gällde att hålla munnen stängd. Jag var lite lur på hur jag skulle kunna jobba henne i samling som var meningen idag. 
 
Det gick att samla henne en liten stund i halva steg i skritt. Rygga ville hon inte så jag nöjde mig med ett steg och struntade i det. Även på marken är hon lite ovillig men det är nog B vitaminerna som saknas? Red lite bakdelsvändningar och red dem sen även i trav. Hon var väl i balans så jag beslöt att testa i galopp också. Satt henne först i samlad galopp och ökade sen de korta stegen till att bli mer energiska. Det gjorde att hon fick ännu bättre balans att vända i galopp. Red övningen bara en gång åt vardera hållet för det kanske var lite väl svårt men hon gjorde det sååå bra. 
 
I början när jag red henne i den samlade galoppen började hon irritera sig på knotten och hon skakade frenetiskt på huvudet. Då gällde att hålla sitt eget huvud kallt och inte låtsas om det fastän det var lite läskigt. Jag försökte lita på att hon hade balans och det gick ju bra. Hade jag gjort en affär av det hade det kunna bli ett problem av det. 
 

 

Söndagen den 9 september 2012 kl. 20:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.