Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ny övning med slutor och byten

 Fredag den 7 september 2012 18 grader sol

 

Underbar härlig sensommardag. Lite blåsigt som höll knotten borta med mellan vindpustarna överföll de i mängder.
 
ATTRIANA fick ha luvan på sig och var inte så nöjd. Hon vänjer sig väl så småningom. I går hade hon varit ute och galopperat och jag tänkte mycket galopp på träningen i dag också. Hon var lite låst i vänster rygghalva så jag red säker en 20 minuter med skrittövningar för att mjuka upp henne. Varvade med skänkelvikningar, små volter, förvänd öppna och överdriven sluta. 
 
I traven tassade hon på i början med små korta steg vilket hon numera verkar föredra. Jag har inget emot det då hon hela tiden är i balans. Även i den inledande galoppen gick hon sakta och i balans. Plockade sen upp henne i nacken och fick igång bakbenen i trav-öppnor och rak på olika linjer. Galoppövningen bestod i förvänd galopp på lite olika spår. Höger förvänd galopp är rolig att rida hon känns så stark och säker. I vänster bröt hon av några gånger så där fick hon jobba lite längre. Även i galoppen red jag henne med nacken som högsta punkt på olika linjer. Jag bökade inte med hennes bakben utan hon fick tuffa på och känna sig för.
 
MARION kändes enormt trött. Hon till och med vinglade när jag skrittade iväg? Jag blev orolig och undrade om hon var sjuk? Men vi fortsatte ner till ridbanan och började med lite skrittuppmjukning. Hon kändes fin och gick på lite mer och slutade då också att vingla. Först trodde jag att det bara skulle bli ett skrittpass men i traven var hon som vanligt så det blev även galopp. Jag fick driva på henne lite extra och då piggnade hon till ordentligt. Den hästen blir man inte klok på. I galoppen provade jag på en ny övning. Från långsidan red jag sluta in några steg, gjorde ett byte och red tillbaks med ett byte till. Det var en bra övning och rolig. Jag samlade inte Marion mer utan det var mest lösgörande övningar och ett kort pass. 
 
Det slog mig att jag borde börja ge dem B vitamin för att de inte ska bli ryggömma när de sätter päls. Det kan vara det som jag kände med båda hästarna. Vi har gjort ordning bäddarna i stora stallet i dag. Eftersom det är trägolv så lägger jag först gummimattor därefter kalk, torv och slutligen träpellets. Så nu kan det bli kallt. 
 

 

Fredagen den 7 september 2012 kl. 19:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.