Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tv- inspelning och tävling

 Måndag den 3 september 2012 sol 19 grader

 

Nu äntligen fick vi lite fint väder efter flera dagars regn. Hästarna har ridits ut då det varit väldigt blött på ridbanan och jag har haft en del annat för mig. 
 
I fredags var jag och medverkade som publik och hejade på mina gamla elever Malin och Jeanette som hade kommit till final i ”mat-Tinas” tv program Sveriges skönaste lantgård. Det var tre stycken gårdar som var med. Tjejerna hade gjort en sallad med mosarella, tomat och brynt smör från deras fjällkossor. Det var en upplevelse att smaka. Helt fantastiskt gott! Jag som inte ens tycker om mosarella får nog ändra mig i den frågan. Karl-Jan var jury tillsammans med vd för ICA och Swedbank. Gissa vilka som vann?? Tv programmet kommer senare i höst. Tror jag kommer att synas då jag råkade stå precis framför Tina när segraren skulle koras, känns lite läskigt! Hoppas jag inte syns! Roligt att få göra något annat för en gångs skull. Men jag var helt slut efteråt. Roligt också att se hur en inspelning går till. 
 
I lördags byggde vi dressyrbanan inför vår lokaltävling med div 3 i Uppland. Det var lite kinkigt att få den helt rätt i alla vinklar. Det tog några timmar. Det var också riktigt blött överallt efter allt regn och två jättestora vatten pussar så vi fick lägga banan på ett nytt ställe för att inte ha en stor vattenpöl vid C.
 
Jag hade sagt ifrån att rida i laget i år och det känns skönt. Däremot kom jag inte undan som funktionär. Skrev åt domaren på eftermiddagen 38 starter. Var ganska så mör och hade nästan svårt att ta mig hem från tävlingsplatsen. När jag utsätter mig för det jag egentligen inte orkar blir jag så f.b. illamående och det slutar ännu värre om jag inte kommer till vila direkt. Vi är lite för få i klubben som jobbar och vi får ta och prata igenom hur vi ska göra i framtiden. 

Jag har ett förslag hur vi ska kunna göra en ny typ av dressyrtävling med utslagningar. Man rider tre och tre och en domare tittar på rörelserna. En går till final och beroende hur många det är sen som kommer till final utses en vinnare. Jag tror det blir mer utslagsgivande och det blir roligare att titta på och det blir inte så tråkigt som det är att sitta och titta på ekipagen i flera timmar som utför samma sak. Som att se målarfärg torka! Säger en som är jätteintresserad av dressyr. Tror många håller mer?
Idag blev det i alla fall dressyrträning. Ibland går det ut på att lura hästarna. När jag började samla ATTRIANA i halva steg i skritt kom det plötsligt en hel drös med knott i hennes öron. Hon kastade sig upp i luften och ner på marken skakandes på öronen??? Ändå hade hon luva på och tjärsalva i öronen. Som tur var fick jag fram henne och red sen mer framåt. Men jag lurade henne till samling med öppna på volten i galopp och red även fyrkanten i galopp. Riktigt svettig blev hon och njöt av att bli duschad efteråt. MARION var jättefin och gick ett lite kortare pass. Även hon fick jobba med öppna i galopp men med henne gjorde jag övergångar till trav på halva volten i behållen öppna. En inte helt lätt övning.   
 

 

Måndagen den 3 september 2012 kl. 19:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.