Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Knottproblem

 Torsdag den 30 augusti 2012 sol och knott 20 grader

 

Tänkte att jag skulle vänta in knotten på morgonen och rida lite senare. Vi två-tiden satt jag igång och satt på ATTRIANA sin lilla mössa som hon inte gillar. Jag såg att hästarna skakade på huvudena i hagen så jag tänkte att nu skulle hon minsann vänja sig vid den och tycka att det är skönt att ha skydd för öronen. Smetade även på lite insektsmedel på öronen. 
 
Det gick bra till en början men bara när hon behövde koncentrat sig på rörelserna i skritt. Påbörjade traven och det gick bra till att börja med men sen började hon skaka så på huvudet och hela tiden ville hon klia öronen mot benen. Hon var ganska blockerad skulle jag villa säja. Det var ingen idé att jobba henne. Det skulle inte bli roligt vare sig för henne eller mig. 
Hon var uppmjukad och fin så jag beslöt att bara släppa henne på banan och låta henne motionera fritt. Hon kom själv på att hon skulle byta varv längst ner vid kortsidan. Jag hängde på med tanke på våra tidigare försök med byten. Det hade slutat med sken på banan. Nu på hennes eget initiativ gick det bra. I galopp blev det byten både slarviga och ett rent. Hon skakade fortfarande på huvudet men inte lika mycket. Efter det skulle jag kunna fortsätta att rida henne men hon var helt genomsvettig och det löddrade mellan bakbenen. Så det fick bli en härligt dusch i stället. Förstår inte vad det är för hemsak knott vi fått? De brukar finnas i Älvkarleby därför har jag införskaffat mössan till hästarna. De är stora och gillar öron. 
 
Vis av problemen på banan tog ja ut MARION på vallen i stället och konditionstränade i trav och galopp. Hon gjorde ett riktigt kast åt sidan en gång men det var inga problem för mig. Undrar om jag nog inte skulle kunna klara av Attrianas snabba kast också, trots allt? 
 

 

Torsdagen den 30 augusti 2012 kl. 19:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.