Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Knott i öronen

 Onsdag den 29 augusti 2012 sol 20 grader

 

Hästarna har fått lite varierat arbete de senaste dagarna. I morse var det dressyr som gällde igen. I går var jag borta hela dagen och i måndags löshoppade jag dem. ATTRIANA var duktig. Hon började först rusa och gnäggade oroligt som hon gör när hon blir rädd (för sig själv). Jag lyckades få kontakt och hon lugnade ner sig som tur var. Det slutade med att hon gick i låg form mellan sprången. Det var härligt att se. MARION tyckte att det var jätteroligt och hoppade högt över det lilla krysshindret som jag byggt upp. 
 
I helgen var jag bortrest och medryttarna skulle rida på lördagen men eftersom det regnade avstod de. Så det fick bli vila i två dagar. 
Däremot på fredag morgon innan jag åkte jobbade jag dem ganska hårt. Jag hade själv faktiskt lite träningsvärk i magmusklerna. Attriana fick jobba med galoppfattningarna i samling och Marion tränade jag att fatta ett galoppsprång i taget på diagonalen, varannan gång höger och varannan gång vänster galopp. Det ska bli sk. Ettor så småningom. Provade också att göra en ”etta” Det gick väl sådär. Eftersom hon inte var helt ren i bytet som vanligt. Men det är kul att leka och testa mest för mig egen skull för fortsatta träningar med Attriana. Det gäller att få in känslan och timingen. 
Idag red jag dem i bara lösgörande övningar. Det var båda lite stela. Förmodligen för att de inte gått så mycket och att det varit kallt men minusgrader i går natt. 
 
Attriana var rolig. Råkade ta av mig jackan när jag gick med henne och det blev konstigt och läskigt? Hon tål ingenting ibland! När jag sen kom ut med henne var tydligen knotten i hennes öron och hon ruskade väldigt mycket på huvudet hela tiden. Jag satt upp och började med gymnastiken då glömde hon bort knotten. Hon skötte sig fint tills jag kom till vänstergaloppen. Den stressar henne tydligen fortfarande för då fick hon plötsligt fullt med knott i öronen igen. Hon skakade så mycket på huvudet så jag trodde hon skulle ramla omkull och inte ville hon fatta galopp heller! Jag red på och låtsades som ingenting. Red åttvolten och fattade höger galopp utan huvudskakningar och fattade sen vänster i den andra volten utan  problem men med lite skakningar fortfarande. 
 
Tänk, så tydligt det märks när hennes stressnivå kommer upp i varv! Hon är väldigt tydlig med vad hon tycker. Andra hästar är det inte. Jag tycket det är viktigt att se dessa tecken även om de är små och ta hänsyn till hästarna när de är i den situationen och inte gå på dem och bestraffa dem vilket man tyvärr ser då och då. Det förvärrar situationen och hästen blir spänd och i värsta fall halt. 
 

 

Onsdagen den 29 augusti 2012 kl. 15:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.