Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tigga godis med halva steg

 Söndag den 19 augusti 2012 sol 25 grader på fm, 18 grader och regn på em. i Skutskär

 

Har nu varit några dagar i stugan och kopplat av. Haft besök av barndomskompis och varit och lyssnat på raggaemusik i Furuviksparken. Det tar bara 30 minuter att cykla dit. Tyvärr kunde jag inte stanna så länge då det var alltför många som rökte. Men mysig musik är det! Musik och dressyr hör ihop. Det är en stor fördel om ryttaren har rytmen i kroppen för att hitta takten och känna rörelserna i hästens kropp. Har blivit lite nyfiken till att rida till raggae?
 
I torsdags innan jag åkte  red jag ATTRIANA och MARION på banan. Jag brukar klaga på att jag har fått så dåligt närminne. Men när jag rider är jag nog i total koncentration. Efter att ha ridit första hästen kommer jag ihåg hela den ritten med den andra hästen? Det blev lite tuffare pass eftersom de skulle vila dagen efter. Lade in samlingen redan i uppvärmningen i skitt. Red en del skolor i högre form blandat med den riktigt låga formen. Attriana var lite rolig. Jag hade ridit henne i trav öppnor och travslutor och ansåg att det var vardagsträning som inte genererade godis. Hon verkade heller inte fråga efter det. Jag skrittade på kortsidan och när jag kom fram till långsidan och jag plockade upp tyglarna så började hon trava i halva steg helt själv. Hon var fantastisk! Jag kunde korta dem och länga dem  med bara vikthjälperna. Hon lyssnade så noga. Självklart förstod jag att hon gjorde det för att gå godis! Underbara häst! Fortfarande har hon lite svårt att göra fattningar till den riktigt samlade galoppen. När jag får den går det bra men själva galoppfattningen gör henne lite nervös? Jag red enkla galoppbyten och var noggrann med att skrittstegen skulle vara lugna och fina. Det blir en kontrast till de slarviga bytena. Till slut ska bli lugna fina riktiga byten utan att hon blir spänd. Det får ta den tid det tar. Marion gjorde jag bara vanliga byten med. Har jag en schwunggalopp blir det bra.  
 
Båda jobbade med samma rörelser så Marion fick också jobba med de halva stegen i trav. Hon börjar fungera bättre och bättre. Jag kommer att få bort ”hacket” som blir om jag går ur piaffen. Det är ett roligt jobb med henne. 
 

 

Söndagen den 19 augusti 2012 kl. 17:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.