Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Curching syndrom

 Fredag den 10 augusti 2012 halvklart 20 grader

 

Idag bär det av till Strängnäs och övernattning med sonen på en Herrgård. Vi ska göra en ”slottsresa”. Titta på lite olika slott och avsluta i morgon på Sparreholms slott och clinic med Anja Beran. MARION får nu vila i två dagar medan ATTRIANA rids av medryttaren ut i skogen. 
 
Igår kväll hade jag en härligt ritt ute bland sommarblomstren som doftade så gott, speciellt renfanan har en stark lukt. Marion var pigg och vi travade mest. Hovslagar/veterinärTommy skodde hästarna igår och vi diskuterade Marion. Jag har inte klippt henne nere på benen och de har nu blivit alldeles lockiga. Ett synligt tecken på att det är curching syndrom hon har. Hon har inte haft sina vanliga symptom på allregi i sommar och vi antog att sjukdomarna har tagit ut sig själva. Det bildas kortison/kortisol vid curching och det motverkar allergin, intressant! Jag håller igång henne ganska mycket och det är viktigt eftersom det håller tillbaka blodsockernivån. Det känns skönt att min magkänsla har varit rätt. Hon har lagt på sig lite vikt och jag har ju ´varit rädd för fång. Så hon får gå ganska hårt när jag jobbar henne. Synd att jag inte har någon som rider henne när jag är bortrest. Det är en fin häst att rida och hon är helsäker så vem som helst kan rida henne. 
 
ATTRIANA red jag i förrgår kväll lite på banan. Hon fick vila dagen efter lägret men jag ville kolla upp henne hur hon kändes. Jag ville också jobba henne lite för att hovslagar/veterinärTommy skulle känna igenom hennes senor på frambenen. De kändes alldeles hela och fina. Men på banan var hon verkligen trött. Nu råkade tyvärr banan vara tung och blöt igen. Hon tappade bakbenen hela tiden. När jag satt henne i en trav öppna åt höger tappade hon båda bakbenen. Så jag avslutade ganska snart. Lägret hade tagit ordentligt på henne. Det var långa pass vi gick. Sista dagen avbröt jag och red inte hela passet då jag kände att hon var trött. Under igångsättningen har hon bara gått korta pass. Så det blev vila igår och nu ska hon ut och lulla i skogen. 
 
Själv har jag också varit väldigt trött efter lägret. I förrgår kväll en liten kollaps igen. Det sker på olika sätt. I förrgår fick jag en enorm illamående attack, minst 100 graders feber och tog mig inte ens ur fåtöljen. Som tur var gick det över under natten. Innan det kom kände jag en enorm trötthet. Det är lite läskigt och jag måste nog börja trappa ner på engagemang i ditten och datten.
 

 

Fredagen den 10 augusti 2012 kl. 09:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.