Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nacken som högsta punkt

 Onsdag den 8 augusti 2012 moln, sol, regn 17 grader


I går blev det mycket tittande på tv och lap-top på OS dressyr. Eftersom jag just nu är mycket inne på att nacken i samlingen ska vara högsta punkt blir man lite fixerad på det. De flesta hopphästar går med nacken som högsta punkt och med nosen framför lodplan och får då kraft i bak för att kunna hoppa de höga hindren. Det ska vara samma sak med dressyrhästarna som ska bära upp framdelen och ryttaren. När man tittar på en del dressyrekipage så har de inte kraften bakifrån. Det är inte nacken som är högsta punkten som det står i TR utan den ligger några dm bakom. Det är domarens ansvar att döma efter TR! Man har nog inte förstått vad dressyr är förrän man har hittat den rätta formen? Som tur är så ser man inte lika mycket den fyrtaktiga traven längre!


Jag är fortfarande mycket trött efter lägret. Lämnade nog kvar energin där. I måndags kväll red jag MARION på banan i ösregn. Var blöt ända in på underkläderna. Men det var i alla fall inga insekter! Först svarade inte Marion på hjälperna så jag fick be henne svara med sporrarnas hjälp. Det brukar jag undvika men nu fick jag säga till henne ordentligt. Tänk så bra allt blev med aktivitet i bakbenen och mjuk mun, det var en njutning att rida henne. Red samling i trav med övergångar till samling i galopp. Det var en svår och rolig övning som blev riktigt bra efter ett tag.

 

I går åskade det hela eftermiddagen runt omkring. ATTRIANA behövde ut i skogen men medryttaren kunde inte rida. Jag övervägde att ta ut henne själv men det kändes inte bra med mullret runt omkring hela tiden. Ena skon glappar och jag satt i en söm. Hon behövde trampa till skorna så det fick bli en lite annorlunda träning. Jag gick med henne på asfalt vägen fram till de ”otäcka” grannhästarna och till den andra grannen på den andra sidan till den ”otäcka” hönsen. Hon var lika trött som jag efter lägret så det gick oväntat bra. Travade henne sen på asfalten för att stärka senorna. Speciellt bra träning när inte ryttaren sitter på. Ock skona trampade hon på sig. Hoppas de nu sitter till i morgon då hovslagaren kommer. Det är mycket blött ute i markerna igen, tyvärr.

 

Onsdagen den 8 augusti 2012 kl. 11:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.