Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Knottproblem

 Torsdag den 30 augusti 2012 sol och knott 20 grader

 

Tänkte att jag skulle vänta in knotten på morgonen och rida lite senare. Vi två-tiden satt jag igång och satt på ATTRIANA sin lilla mössa som hon inte gillar. Jag såg att hästarna skakade på huvudena i hagen så jag tänkte att nu skulle hon minsann vänja sig vid den och tycka att det är skönt att ha skydd för öronen. Smetade även på lite insektsmedel på öronen. 
 
Det gick bra till en början men bara när hon behövde koncentrat sig på rörelserna i skritt. Påbörjade traven och det gick bra till att börja med men sen började hon skaka så på huvudet och hela tiden ville hon klia öronen mot benen. Hon var ganska blockerad skulle jag villa säja. Det var ingen idé att jobba henne. Det skulle inte bli roligt vare sig för henne eller mig. 
Hon var uppmjukad och fin så jag beslöt att bara släppa henne på banan och låta henne motionera fritt. Hon kom själv på att hon skulle byta varv längst ner vid kortsidan. Jag hängde på med tanke på våra tidigare försök med byten. Det hade slutat med sken på banan. Nu på hennes eget initiativ gick det bra. I galopp blev det byten både slarviga och ett rent. Hon skakade fortfarande på huvudet men inte lika mycket. Efter det skulle jag kunna fortsätta att rida henne men hon var helt genomsvettig och det löddrade mellan bakbenen. Så det fick bli en härligt dusch i stället. Förstår inte vad det är för hemsak knott vi fått? De brukar finnas i Älvkarleby därför har jag införskaffat mössan till hästarna. De är stora och gillar öron. 
 
Vis av problemen på banan tog ja ut MARION på vallen i stället och konditionstränade i trav och galopp. Hon gjorde ett riktigt kast åt sidan en gång men det var inga problem för mig. Undrar om jag nog inte skulle kunna klara av Attrianas snabba kast också, trots allt? 
 

 

Torsdagen den 30 augusti 2012 kl. 19:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Knott i öronen

 Onsdag den 29 augusti 2012 sol 20 grader

 

Hästarna har fått lite varierat arbete de senaste dagarna. I morse var det dressyr som gällde igen. I går var jag borta hela dagen och i måndags löshoppade jag dem. ATTRIANA var duktig. Hon började först rusa och gnäggade oroligt som hon gör när hon blir rädd (för sig själv). Jag lyckades få kontakt och hon lugnade ner sig som tur var. Det slutade med att hon gick i låg form mellan sprången. Det var härligt att se. MARION tyckte att det var jätteroligt och hoppade högt över det lilla krysshindret som jag byggt upp. 
 
I helgen var jag bortrest och medryttarna skulle rida på lördagen men eftersom det regnade avstod de. Så det fick bli vila i två dagar. 
Däremot på fredag morgon innan jag åkte jobbade jag dem ganska hårt. Jag hade själv faktiskt lite träningsvärk i magmusklerna. Attriana fick jobba med galoppfattningarna i samling och Marion tränade jag att fatta ett galoppsprång i taget på diagonalen, varannan gång höger och varannan gång vänster galopp. Det ska bli sk. Ettor så småningom. Provade också att göra en ”etta” Det gick väl sådär. Eftersom hon inte var helt ren i bytet som vanligt. Men det är kul att leka och testa mest för mig egen skull för fortsatta träningar med Attriana. Det gäller att få in känslan och timingen. 
Idag red jag dem i bara lösgörande övningar. Det var båda lite stela. Förmodligen för att de inte gått så mycket och att det varit kallt men minusgrader i går natt. 
 
Attriana var rolig. Råkade ta av mig jackan när jag gick med henne och det blev konstigt och läskigt? Hon tål ingenting ibland! När jag sen kom ut med henne var tydligen knotten i hennes öron och hon ruskade väldigt mycket på huvudet hela tiden. Jag satt upp och började med gymnastiken då glömde hon bort knotten. Hon skötte sig fint tills jag kom till vänstergaloppen. Den stressar henne tydligen fortfarande för då fick hon plötsligt fullt med knott i öronen igen. Hon skakade så mycket på huvudet så jag trodde hon skulle ramla omkull och inte ville hon fatta galopp heller! Jag red på och låtsades som ingenting. Red åttvolten och fattade höger galopp utan huvudskakningar och fattade sen vänster i den andra volten utan  problem men med lite skakningar fortfarande. 
 
Tänk, så tydligt det märks när hennes stressnivå kommer upp i varv! Hon är väldigt tydlig med vad hon tycker. Andra hästar är det inte. Jag tycket det är viktigt att se dessa tecken även om de är små och ta hänsyn till hästarna när de är i den situationen och inte gå på dem och bestraffa dem vilket man tyvärr ser då och då. Det förvärrar situationen och hästen blir spänd och i värsta fall halt. 
 

 

Onsdagen den 29 augusti 2012 kl. 15:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

300 piaffsteg med Marion

 Torsdag den 23 augusti 2012 regn 15 grader

 

Det blev inte som jag hade tänkt idag. Först tänkte jag rida båda hästarna. De var dock böta av regnet och jag ville inte lägga på dem sadel. Det fick bli tömkörning i stället. MARION stod och tittade ut ur sitt stall så jag började med henne. Hon verkar träningssugen! Lösgjorde över cavaletti, trav på olika volter och likadant i galopp. Sen tänkte jag styrkearbete och det blev utveckling av de två senaste dagars arbete. Trav med korta steg som jag nu kunde reglera till piaff på stället och med små steg framåt. Hon var så himla duktig! Hon gjorde 3 x 100 steg. Alltså 300 hundra piaffsteg utan att bli trött!!
 
ATTRIANA tog jag sen in och gjorde inordning men då kom regnet som bara vräkte ner. Jag väntade ett tag men det slutade inte och jag hade en tid att passa så jag beslöt att det var ödet som bestämde att Attriana skulle vila idag. Hon har ju faktiskt också jobbat bra med sin styrketräning det två senaste dagarna så det var nog bra.
I morgon ska de ut på vägarna, trava och bara koppla av.  
 

 

Torsdagen den 23 augusti 2012 kl. 20:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Med godis i munnen blir allt bra!

 Onsdag den 22 augusti 2012 moln regn 15 grader

 

Nu ska jag avslöja hur man får en mjuk mun på hästen! Kan vara bra inför starten i en tävling där ryttare och häst är spända. MARION utövade det idag. Som belöning använder jag mig ibland av att låta henne ta någon tuva av gräset runt ridbanan. När hon tuggar på gräset i samband med jobb är hon jättefina och mjuk i hela kroppen. Förmodligen koncentrerar hon sig så på maten i munnen att hon slappnar av i resten av kroppen. Jag minns att inför starter med Myling lät jag honom piaffera lite för att påminna honom om hans bakbenen. Som belöning för den fina piaffen fick han godis som han behöll i munnen åtminstone halva programmet. Då var han fantastisk!
 
Riktigt fin var Marion idag. Gårdagens träningar påminde mycket om dagens så det blev lite repetition för dem. Marion hade lite jobbigt med de halva stegen i trav att inte vara tillräkligt energisk med sina bakben. Idag hade poletten trillat ner och hon var duktig. Jobbade vidare på samma sätt i galopp och hon kämpade glatt på och verkade själv vara nöjd med sig. Varvade väldigt mycket med samling och lösgörande. 
 
ATTRIANA har (hade) problem att fatta den samlade galoppen. Många hästar har det i början och det vanliga är att de plötsligt börjar fatta fel galopp. Det blir lite kortslutning för dem. Attriana stannar och rör sig inte ur fläcken även om jag sitter på viftar med skänklarnana. IDag idag tog jag med ett litet spö att peta på henne med vid innerbogen. Hon var fastfrusen igen och när jag irriterade henne med spöt kände jag att hon blev lite högre i fram. Det var en varning till att resa sig. Det har hon aldrig gjort och det vill dag definitivt inte locka fram. Övergick till en annan metod när jag fick henne att röra sig. Red henne först lite lösgörande igen. 
I går när jag hade problemet blev vi stillastående mest hela tiden när jag kom till övningen med fattning i samlad trav. När jag tillslut kunde övertyga henne om att vi skulle bara galoppera som vanligt med övergångar till trav för att lätta upp ryggmusklerna blev hon så glad att hon började göra övningen själv. Trav - galopp- trav-  galopp, etc. Jag bara skrattade åt henne med hade i tankarna att jag skulle lösa problemet med den samlade galoppen idag. 
 
Så, jag gick över till den övning som hon så väl känner igen. Galoppfattning på volt ur bakdelsvändning. Det gick nu bra. Då gick jag över till att fatt galopp på samma ställe där hon gjorde vändningarna med samlade galopp på volt. Då gick det bra. Hon valde lite själv att ta dem från samlad skritt eller piaffsteg. Galoppen från piaffstegen blev med så mycket kraft i bak att det nästan kändes som små bocksprång. Tillslut kunde jag reglera det själv. Hon hade förstått och var jättestolt.
 
Tanken gick att jag rider ju inte för någon tränare just nu och jag tror att jag klarar av det bäst genom att bara lotsa henne igenom svårigheterna lite på hennes villkor också. Det är så man måste ta ston. Speciellt de med tuff attityd samtidigt som de är väldigt känsliga. Det tar lite längre tid men vi har roligt tillsammans hela tiden och det är det allra viktigaste.  
 

 

Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tigga godis med halva steg

 Söndag den 19 augusti 2012 sol 25 grader på fm, 18 grader och regn på em. i Skutskär

 

Har nu varit några dagar i stugan och kopplat av. Haft besök av barndomskompis och varit och lyssnat på raggaemusik i Furuviksparken. Det tar bara 30 minuter att cykla dit. Tyvärr kunde jag inte stanna så länge då det var alltför många som rökte. Men mysig musik är det! Musik och dressyr hör ihop. Det är en stor fördel om ryttaren har rytmen i kroppen för att hitta takten och känna rörelserna i hästens kropp. Har blivit lite nyfiken till att rida till raggae?
 
I torsdags innan jag åkte  red jag ATTRIANA och MARION på banan. Jag brukar klaga på att jag har fått så dåligt närminne. Men när jag rider är jag nog i total koncentration. Efter att ha ridit första hästen kommer jag ihåg hela den ritten med den andra hästen? Det blev lite tuffare pass eftersom de skulle vila dagen efter. Lade in samlingen redan i uppvärmningen i skitt. Red en del skolor i högre form blandat med den riktigt låga formen. Attriana var lite rolig. Jag hade ridit henne i trav öppnor och travslutor och ansåg att det var vardagsträning som inte genererade godis. Hon verkade heller inte fråga efter det. Jag skrittade på kortsidan och när jag kom fram till långsidan och jag plockade upp tyglarna så började hon trava i halva steg helt själv. Hon var fantastisk! Jag kunde korta dem och länga dem  med bara vikthjälperna. Hon lyssnade så noga. Självklart förstod jag att hon gjorde det för att gå godis! Underbara häst! Fortfarande har hon lite svårt att göra fattningar till den riktigt samlade galoppen. När jag får den går det bra men själva galoppfattningen gör henne lite nervös? Jag red enkla galoppbyten och var noggrann med att skrittstegen skulle vara lugna och fina. Det blir en kontrast till de slarviga bytena. Till slut ska bli lugna fina riktiga byten utan att hon blir spänd. Det får ta den tid det tar. Marion gjorde jag bara vanliga byten med. Har jag en schwunggalopp blir det bra.  
 
Båda jobbade med samma rörelser så Marion fick också jobba med de halva stegen i trav. Hon börjar fungera bättre och bättre. Jag kommer att få bort ”hacket” som blir om jag går ur piaffen. Det är ett roligt jobb med henne. 
 

 

Söndagen den 19 augusti 2012 kl. 17:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

broms+bil=galopp på stället

 Onsdag den 15 augusti 2012 sol 26 grader

 

Varit ute och plockat lite blåbär som nu står på spisen och ska bli sylt att njutas av till vintern. Väl på plats passade jag på att mäta upp 1000 m på vägen i skogen. Kan vara bra att veta om man vill rida i ett visst tempo.
 
Hästarna jobbade jag på morgonen innan det blev så varmt. Det blev cavaletti arbete på gräs med piaff träning emellan intervallerna. Både ATTRIANA och MARION var duktiga och visste precis vad de skulle göra. Tränade även med bilar på landsvägen med Attriana. Problemet med att vara ute på vägen är att man aldrig vet vad man möter. Det är en asfaltsväg för ej mötande trafik. Kommer det en lastbil så får man knappast plats att mötas. Hon var duktig  tills vi kom upp på gården efter avslutat pass. Min man hade stannat Volvon i backen då han väntade på att hunden skulle flytta sig. Förmodligen fick Attriana på sig en dels broms eftersom hon var svettig. Det i samband med en bil på fel ställe gjorde att hon fick fnatt och stod och galopperade på stället. Hon som precis innan hade varit så lösgjord och fin! Ja, det kan ändras snabbt! Så skulle allllrdig Marion göra!
 

 

Onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 16:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mer styrkearbete

 Måndag den 13 augusti 2012 halvklart 20 grader

 

Ridning på morgonen igen. Upprepade gårdagens styrkearbete men lite mer styrka för ATTRIANA och lite längre pass för MARION. Det var häftigt att komma upp på Attriana. Hon kändes som minst 170 cm för ryggen var uppe på henne sen i går. Även Marion kändes lite högre än normalt. 
Under uppvärmningen i traven brukar jag låta hästen bestämma form och tempo. Det lustiga är att de varierar hur de vill värma. Attriana gick idag med korta steg och väldigt låg form. Marion trampade däremot på i friskt tempo. Det var lite märkligt eftersom de hade gjort ungefär samma jobb dagen innan.
 
De fick båda jobba lite mer i galopp. Attriana var väldigt samlad i höger galopp, så samlad att hon började stoppa, stressen slog till. Gick över till den andra galoppen ett tag sen gick det bra igen. Men, hon tyckte nog att det var lite jobbigt för hon blev svettig. Red små tempoväxlingar som gick ner till ”nästan” piruettgalopp i höger galopp. 
 
Marion fick jobba med små volter och igångsättningar från piaffsteg och böjning. Nosade även på övergångarna trav/piaff/ passage. Jättenöjd med båda två. ISABELLA var nafsig och verkade väldigt pigg idag. Hon skulle nog bra gärna själv vilja vara med på dressyrarbetet. Vid 27 års ålder vet jag att hon orkar bara en kort stund och jag orkar inte med tre hästar längre. Tyvärr!!
 
Program som följer blir vila i morgon och löshoppning på onsdag, dressyr på torsdag och uteritt på lördag. Jag åker ev till stugan på torsdag för att inandas lite mer havsluft och rensa lungorna. 
 

 

Måndagen den 13 augusti 2012 kl. 22:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Anja Berans föreläsning

 Söndag den 12 augusti 2012 halvklart runt 20 grader och konstigt nog inget regn?

 

Red tidigt men några bromsar är konstigt nog kvar fortfarande om än lite slöare. Det var däremot fullt av små flugor som irriterat var runt oss hela tiden. Speciellt när de var runt och i ATTRIANAS högra öra blev hon irriterad och ruskade på huvudet. När hon sen kom till jobb var hon helt koncentrerad på mig. Något hände den gången hon fick panik i stallet som måste ha haft ett samband med hennes öra?
 
Red både Attriana och MARION på ung liknande sett. Med kandar och pisk som jag kunde peta på dem vid svansfästet med för piaffens skull, att de skulle sätta under sina bakben. De var lika duktiga båda två, helt fantaskiska och de tyckte själva att de var duktiga tror jag. Det kändes i alla fall så och de hade lugna fina ögon efter passet. Mycket godis fick de också idag. 
Red lite annorlunda i skrittarbetet då jag red överböjd öppna både utåt och inåt på volt. Böjde igenom dem ordentligt och satt dem sen i halva steg mitt på ridbanan utan stöd av någon vägg. Attriana köpte det men Marion som jobbat med de halva stegen i många år längs med långsidan blev först lite fundersam men utförde rörelsen i alla fall. Undrar varför jag inte har gjort det förr?
 
Red dem i balans med sätet och hade lite hängande tyglar. De fick jobba på i hög form med skolorna. Nosade sen på piaffen och passagen men ägnade mest intresse åt en perfekt övergång. 
 
I galopp red jag öppna och ”slarviga byten” som lösgörande. Med Marion fick jag till ETT fint och rent byta. Hon var sagolik i dag. Den samlande galoppen var hela tiden tre-taktig. Jag klippte hennes långa hår innan. Det var nog därför som hon var så nöjd. Attrianas galopp är numer väldigt samlad, rund och mjuk. Ska nog lägga in lite små tempoväxlingar där så hon inte blir statisk i galoppen. 
 
Kände att jag hade mycket med mig från föreläsningen av Anja Beran i går. Det var inga nyheter men jag fick mycket bekräftat det jag redan jobbar med. Skriver ihop några minnes anteckningar under knappen,  dressyrtips. Vi pratade lite om OS dressyren och det var inga positiva tankar. Tror nog att jag ska ändra lite på hemsidans framsida. Den moderna sportridningen är ju faktiskt inte dressyr som det var menat en gång i tiden. Den fyrtaktiga traven, piaffen där de sitter så djupt att de låser ryggen och måste sätta under sig frambenen för att hålla balansen. Många går bakom lodplan med halskotorna som högsta punkt. Dagens varmblod är så fint avlade för dressyr att man missar en grundläggande utbildning. ”Att träna för att tävla” gynnar inte hästen för att citera Erich Glaahn redan 1956.
 
Jag tog upp en liten diskussion med Anja om formen? Jag tycker nog att man gott kan använda sig av den låga formen när hästen blir för flyktig. Speciellt vid inlärande av ny rörelse och speciellt i samling. Jag anser att prio nr ett alltid är att ha en lösgjord och lugn häst. En flyktbenägen häst sätter själv upp huvudet i flykt och det gör röselsen spänd. Hon höll med till viss den men missförstod mig först att jag menade korta tyglar och roll kur. Det är något jag fullt och fast är emot. Hästen ska själv välja den lite lägre formen med relativt långa tyglar.  Det finns även forskningsresultat på att i den formen musklar sig hästen bakom manken. Så det är inte bortkastad tid även om de går på bogarna ett tag.

 

 

Söndagen den 12 augusti 2012 kl. 21:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Curching syndrom

 Fredag den 10 augusti 2012 halvklart 20 grader

 

Idag bär det av till Strängnäs och övernattning med sonen på en Herrgård. Vi ska göra en ”slottsresa”. Titta på lite olika slott och avsluta i morgon på Sparreholms slott och clinic med Anja Beran. MARION får nu vila i två dagar medan ATTRIANA rids av medryttaren ut i skogen. 
 
Igår kväll hade jag en härligt ritt ute bland sommarblomstren som doftade så gott, speciellt renfanan har en stark lukt. Marion var pigg och vi travade mest. Hovslagar/veterinärTommy skodde hästarna igår och vi diskuterade Marion. Jag har inte klippt henne nere på benen och de har nu blivit alldeles lockiga. Ett synligt tecken på att det är curching syndrom hon har. Hon har inte haft sina vanliga symptom på allregi i sommar och vi antog att sjukdomarna har tagit ut sig själva. Det bildas kortison/kortisol vid curching och det motverkar allergin, intressant! Jag håller igång henne ganska mycket och det är viktigt eftersom det håller tillbaka blodsockernivån. Det känns skönt att min magkänsla har varit rätt. Hon har lagt på sig lite vikt och jag har ju ´varit rädd för fång. Så hon får gå ganska hårt när jag jobbar henne. Synd att jag inte har någon som rider henne när jag är bortrest. Det är en fin häst att rida och hon är helsäker så vem som helst kan rida henne. 
 
ATTRIANA red jag i förrgår kväll lite på banan. Hon fick vila dagen efter lägret men jag ville kolla upp henne hur hon kändes. Jag ville också jobba henne lite för att hovslagar/veterinärTommy skulle känna igenom hennes senor på frambenen. De kändes alldeles hela och fina. Men på banan var hon verkligen trött. Nu råkade tyvärr banan vara tung och blöt igen. Hon tappade bakbenen hela tiden. När jag satt henne i en trav öppna åt höger tappade hon båda bakbenen. Så jag avslutade ganska snart. Lägret hade tagit ordentligt på henne. Det var långa pass vi gick. Sista dagen avbröt jag och red inte hela passet då jag kände att hon var trött. Under igångsättningen har hon bara gått korta pass. Så det blev vila igår och nu ska hon ut och lulla i skogen. 
 
Själv har jag också varit väldigt trött efter lägret. I förrgår kväll en liten kollaps igen. Det sker på olika sätt. I förrgår fick jag en enorm illamående attack, minst 100 graders feber och tog mig inte ens ur fåtöljen. Som tur var gick det över under natten. Innan det kom kände jag en enorm trötthet. Det är lite läskigt och jag måste nog börja trappa ner på engagemang i ditten och datten.
 

 

Fredagen den 10 augusti 2012 kl. 09:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nacken som högsta punkt

 Onsdag den 8 augusti 2012 moln, sol, regn 17 grader


I går blev det mycket tittande på tv och lap-top på OS dressyr. Eftersom jag just nu är mycket inne på att nacken i samlingen ska vara högsta punkt blir man lite fixerad på det. De flesta hopphästar går med nacken som högsta punkt och med nosen framför lodplan och får då kraft i bak för att kunna hoppa de höga hindren. Det ska vara samma sak med dressyrhästarna som ska bära upp framdelen och ryttaren. När man tittar på en del dressyrekipage så har de inte kraften bakifrån. Det är inte nacken som är högsta punkten som det står i TR utan den ligger några dm bakom. Det är domarens ansvar att döma efter TR! Man har nog inte förstått vad dressyr är förrän man har hittat den rätta formen? Som tur är så ser man inte lika mycket den fyrtaktiga traven längre!


Jag är fortfarande mycket trött efter lägret. Lämnade nog kvar energin där. I måndags kväll red jag MARION på banan i ösregn. Var blöt ända in på underkläderna. Men det var i alla fall inga insekter! Först svarade inte Marion på hjälperna så jag fick be henne svara med sporrarnas hjälp. Det brukar jag undvika men nu fick jag säga till henne ordentligt. Tänk så bra allt blev med aktivitet i bakbenen och mjuk mun, det var en njutning att rida henne. Red samling i trav med övergångar till samling i galopp. Det var en svår och rolig övning som blev riktigt bra efter ett tag.

 

I går åskade det hela eftermiddagen runt omkring. ATTRIANA behövde ut i skogen men medryttaren kunde inte rida. Jag övervägde att ta ut henne själv men det kändes inte bra med mullret runt omkring hela tiden. Ena skon glappar och jag satt i en söm. Hon behövde trampa till skorna så det fick bli en lite annorlunda träning. Jag gick med henne på asfalt vägen fram till de ”otäcka” grannhästarna och till den andra grannen på den andra sidan till den ”otäcka” hönsen. Hon var lika trött som jag efter lägret så det gick oväntat bra. Travade henne sen på asfalten för att stärka senorna. Speciellt bra träning när inte ryttaren sitter på. Ock skona trampade hon på sig. Hoppas de nu sitter till i morgon då hovslagaren kommer. Det är mycket blött ute i markerna igen, tyvärr.

 

Onsdagen den 8 augusti 2012 kl. 11:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hästbad i Dalälven

 Söndag den 5 augusti 2012 20 grader sol

 

Hemkommen från lägret i Älvkarleby och väldigt nöjd men också trött. ATTRIANA har skött sig exemplariskt. Lite spänd ibland när några hästar bockade runt i sina hagar bredvid. Men jag stannade henne och hon fick titta i lugn och ro. Det blev bättre och bättre. Tur att vi kommer ut ibland i alla fall och får se lite mer än gården här. 
 
Vi red övningar med rakriktning. Vändningar med kontroll på yttersidorna, sen ställning in med fortsatt kontroll på yttersidan. Idag red vi den sk. Diamanten med fyra koner som skulle ridas på liknande sätt. Bra övningar som vi alla kunde rida även om vi var på olika nivåer. Eloge åt Lotta Backlund som ställde upp och gjorde ett sådant fint jobb i två dagar. 
På fredag kväll tog vi en promenad till Billudden. Tittade på havet, rullstensåsen, havtorn och kom fram till stugorna när det precis började mörkna. På lördag kväll grillade vi och satt sen på stranden i sanden och snackade medan solen gick ner i horisonten. 
 
På söndagen hade vi träningar till lunch. Efter träningen var vi ner till Dalälven och badade hästarna. Attriana gick ner med tåspetsarna i alla fall. Hon var mycket förundrad över att gå i vattnet men också som vanligt nyfiken. Hon tittade förskräckt  på  en annan häst som simmande och kom upp som en flodhäst ur vattnet!
 
Nu väntar vi in hovslagaren och det får bli vila för Attriana i morgon. MARION ska däremot ut på en lägre tur. 
 

 

Söndagen den 5 augusti 2012 kl. 22:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ridläger och "Portugisisk" träning

 Fredag den 3 augusti 2012 fuktigt, sol, regn, 26 grader

Det har varit lite mycket den senaste tiden med att fara mellan stugan och ridningen sent på kvällarna hemma. 

ATTRIANA har skött sig bra. Tömkörde henne en dag och hon såg hur fin ut som helst. Jag har arbetat bort stoppen med att ha ett ridspö i handen bara. 

I förrgår hade jag en rolig ridning. Red" Portugisiskt"!?? Med andra ord jag red inga vanliga spår utan lite överallt med skolor och börjningar. MARION hade svårt att böja huvudet åt höger i traven, lite bättre i galopp. Det blir ett väldigt lösgörande och fint pass. Red på samma sätt på slutet i hög form och böjde även där. 

Nu bär det iväg med Attriana och klubbmedlemmar (15st) till Älvkarelby på ridläger. Vi hyr in oss på ridskolan och på Rullsands campingstugor. Själv bor jag i min stuga. I kväll ska vi ta en naturpromenad till Billuden som är ett naturreservat ut på en udde i havet. Lördag och söndag har vi dressyrträning och hoppträning. På lördag kväll grillar vi och sitter på stranden och tittar på solnedgången och pratar häst! Ska bli riktigt roligt! 

 

Fredagen den 3 augusti 2012 kl. 12:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.