Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Panik i stallet?

 Torsdag den 26 juli 2012 halvklart 18 grader

 

Nu är det den här jobbiga men kanske också roliga perioden när jag pendlar mellan hemmet för att rida och stugan.
 
Åkte hem och tränade hästarna med cavaletti i tisdags kväll. Något märkligt hände ATTRIANA i stallet. Jag hade precis satt på sadeln och när jag skulle spänna sadelgjorden fick hon fullständigt panik av att något bet henne i ansiktet? Hon kastade sig härs och tvärs så sadeln flög all värdens väg. Hon försökte fly ut men jag lyckades hindra henne från det. Då började hon frenetiskt gnugga ansiktet mot allt hon kom åt. Hon var helt utom kontakt, det var panik! Jag undrar vad det var? Först trodde jag att det kunde ha kommit in en älgfluga? Vilka andra insekter biter under tak? Jag såg ingen. När jag sen ledde henne runt på gården satt oron i, så jag beslöt att longera över cavaletti. 
 
MARION fick också jobba med cavalettin. Det var ett tag sen eftersom det varit så blött i marken där jag har hinder och cavaletti. Jag tror att båda hästarna hade nytta av övningen och att de till och med tyckte att det var lite jobbigt. Attriana fick gå över i trav 20 gånger och Marion 24 gånger.
I går red jag dressyr tidigt men ändå för sent. Var ute kl sju då var bromsen redan vaken eftersom det var lite varmt. Attriana och jag var mycket besvärade. Hon hade hela tiden en svärm av broms på sig och var duktig ändå. Nu är vi framme vid galoppträning i hennes uppträning. Det passade bra men hon blev lite svettig och ännu mer broms när vi var klara. Red förvänd galopp och ”slarvbyten”.
 
Marion sen hade inte alls lika mycket broms på sig så jag kunde genomföra ett normalt dressyrpass med skrittgymnastik som uppmjukning. Gjorde henne mjuk i munnen och hon var kanonfin. Bakbenen jobbade på bra. Hon var väldigt lösgjord ryggen och hela hon rörde sig som den inte gjort på ett tag. Undrar varför det så bra? Jobbade som vanligt med skolorna och skänkelvikningarna. Jag har en aning om att cavalletti-arbetet gjorde en del av jobbet redan dagen innan. 
 
I går eftermiddag åkte jag till stugan och ut med båten. Det hade varit en toppendag men när vi kom ut till bad-ön kom naturligtvis regnet och sen åskan. Stannar idag och åker hem och rider på fredag kväll och lördag morgon igen.  
 

 

Torsdagen den 26 juli 2012 kl. 11:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.